Lyt til artiklen

Holger Rune mødte søndag i den grad sin overmand i canadiske Félix Auger-Aliassime.

Med cifrene 6-3, 7-5 fik den unge danske komet rystet verdens nummer ni til tider, men canadieren afgav dog ikke et eneste serveparti i kampen.

Félix Auger-Aliassimes knaldhårde serv var svær for Holger Rune at hamle op med, og i det åbne spil fik den 19-årige dansker aldrig knækket koden til, hvordan han skulle slå igennem den bundsolide canadier.

Herunder kan du læse B.T.s dom over danskerens præstation:
Félix Auger-Aliassime levede op til favoritværdigheden, da han tog sin tredje turneringssejr på stribe. Det var dog ikke uden at få sved på panden mod en stærkt kæmpende Holger Rune, der faktisk var bedst i store dele af andet sæt.

Holger Rune var ofte bedre i duellerne, når canadieren ikke fik en god førsteserv i spil.

Problemet kom, når Félix Auger-Aliassime fik sin voldsomme førsteserv i spil, som Rune havde svært ved at håndtere.

Dermed gik danskeren fra opgøret uden sit første trofæ i en ATP 500-turnering, men med masser af erfaring og fremragende tennisspil i bagagen.

Holger Rune er mere eller mindre blevet kendt for at komme med adskillige udbrud, når det ikke går den unge danskers vej. I opgøret tøjlede han det forbilledligt – lige indtil stillingen 5-5 i andet sæt.

Samarbejdet med den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen og den nye træner franske Patrick Mouratoglou lod ellers til at have båret frugt, men efter en manglende dommerkendelse rasede han mod dommeren.

Kort forinden så vi også prøver på hans voldsomme temperament, da han sparkede til en bande i raseri.

»Are you f**king kidding me,« rasede Holger Rune mod dommeren, da han blev brudt ved stillingen 5-6 i andet sæt. På det tidspunkt var hans værste fjende ham selv, og kampen var reelt tabt lige der, hvor han også modtog et gult kort. Hvornår stopper du med den adfærd, Holger?

Ved stillingen 2-1 til Holger Rune i andet sæt kom en læge pludselig på banen.

Det så ud, som om han skulle have tjekket sin puls, da lægen tog fat om håndleddet på Holger Rune.

Op til kampen havde danskeren nævnt, at han havde følt sig lidt utilpas i kroppen.

Heldigvis kunne Holger Rune fortsætte opgøret efter situationen.

Til trods for kampens udfald kan Holger Rune tage en masse med sig videre efter nederlaget til Félix Auger-Aliassime.

Ud over fremragende tennisspil kan Rune indkassere en pengepræmie på svimlende 1,6 millioner kroner og rykker nu op som nummer 18 i verden, når ATP-ranglisten bliver opdateret mandag.

Det er karrierens højeste rangering, som Holger Rune nogensinde har haft.