Eventyret startede så smukt. Men det blev desværre ikke med en så lykkelig slutning, som Clara Tauson nok havde ønsket sig.

For selvom den danske komet intet havde at tabe, er det alligevel ærgerligt, at hun ikke kunne give den fuld skrue under kampen mod Danielle Collins.

Amerikaneren var god, det kan man ikke tage fra hende, men det var også tydeligt, Clara Tauson var hæmmet af den skade, hun fik i låret i den flotte førsterunde-kamp mod Jennifer Brady.

Danskeren fandt aldrig helt rytmen, og det udnyttede Danielle Collins koldt og kynisk, og hun vandt også kampen med 6-2, 6-3.

Karakter: 6

Den forbilledlige fight trækker op. Ja, hun lavede flere ærgerlige fejl. Blandt andet da hun bagud med 2-4 fik lavet en dum dobbeltfejl, der sendte Collins yderligere foran. Men Clara Tauson mødte også en stærk modstander, der var kold, kynisk og spillede nærmest fejlfrit. På trods af sine begrænsede bevægelser kæmpede Tauson sig igennem, og hun fik også i glimt vist både flotte vinderslag og stopbolde.

Det er af og til ikke til at tro, hun kun er 17 år gammel. Starten på andet sæt taler for sig selv. Efter et lidt svært første sæt og behandling i pausen, kom hun faktisk på 2-0 og lagde stærkt fra land. Så vågnede Collins dog op. Noget Tauson fik vist i dette opgør var sin mentalitet. Hun lod sig ikke gå på af amerikanerens (mange!) voldsomme udbrud.

Hun koncentrerede sig om sig selv, og viste hvor stærk hun er særligt i starten af første sæt. Her kom hun hurtigt bagud 0-2, men i stedet for at gå i panik, spillede hun roligt, tålmodigt og koncentrerede sig om hvert point.

Den bandage... den sprang i øjnene, i det sekund hun trådte ind på banen. Sat stramt om det venstre lår, som hun fik behandling for efter første sæt. Først virkede hun ellers ikke hæmmet, men det kom tydeligvis snigende. Danskeren kæmpede på trods af både smerter og tårer. Det gjorde ondt at se på - især efter indsatsen mod Brady - at hun i så stor en kamp haltede rundt og ikke kunne folde sig helt ud på det røde grus.

... op! Selvom det måske kan virke spøjst efter et nederlag. Men på trods af det, blev hun ikke totalt udspillet af Danielle Collins. Hun bød amerikaneren op til dans i det omfang, hun kunne, og hun stod imod det psykiske pres, amerikaneren forsøgte at smide over på hende.

Skal vi runde op, har hun altså spillet halvanden god kamp ved French Open mod to spillere, der ligger nummer 25 og 57 på verdensranglisten, og den ene kamp blev spillet halvskadet. Det er bestemt ikke tosset.