Briten Cameron Norrie skal møde Grigor Dimitrov i semifinalen og kan se frem til at komme i top-20 på mandag.

Den britiske tennisspiller Cameron Norrie spillede sig torsdag videre til semifinalerne ved den store Indian Wells-turnering i Californien med en stensikker sejr på 6-0, 6-2 over Diego Schwartzman fra Argentina.

Schwartzman, der ligger nummer 15 på verdensranglisten, var favorit til at vinde over Norrie, men havde ingen modsvar til den 26-årige brite i kvartfinalen.

Dermed sikrede Cameron Norrie sig sin 45. sejr i år og er nu klar til at bryde ind i top-20, når verdensranglisten bliver opdateret på mandag. Norrie er i øjeblikket rangeret som nummer 26.

- Det her er uden tvivl den største kamp i min karriere, siger Cameron Norrie, som tog sin første ATP-titel ved Los Cabos Open i juli.

2021 har været et transformativt år for Norrie. I september slog han Wimbledon-semifinalisten Denis Shapovalov og verdens nummer fem Andrej Rubljov på vej til San Diego Open-finalen, som han tabte til norske Casper Ruud.

- Det var aldrig rigtigt et af mine mål, men det er bestemt en bonus at være nummer et i Storbritannien, siger han til journalister efter torsdagens kamp.

I semifinalen ved Indian Wells skal han møde Grigor Dimitrov fra Bulgarien, der torsdag slog polske Hubert Hurkacz 3-6, 6-4, 7-6.

Onsdag ekspederede 30-årige Grigor Dimitrov russiske Daniil Medvedev ud af turneringen.

Opgøret mellem Norrie og Dimitrov spilles lørdag aften dansk tid.

Indian Wells er den største tennisturnering uden for de fire grand slam-turneringer.

/ritzau/Reuters