Tennislegenden André Agassi havde et godt tag på den tyske legende Boris Becker, da de duellerede om flere af tennissportens store titler gennem 80erne og 90erne.

Og ifølge Agassi var der en rigtig god grund til, at han altid havde en stor fordel, når han mødte sin rival.

Boris Becker var kendt for en dødbringende serv, der var hård, præcis og utrolig svær at returnere. Men Agassi havde indset noget, der gav ham en unik mulighed for at læse rivalens serv.

»Jeg så video efter video med ham (Boris Becker, red.), da jeg pludselig indså, at han gjorde noget underligt med tungen. Jeg laver ikke sjov. Han lavede den samme rutine med en gyngende bevægelse. Og lige før han ramte bolden, stak han tungen ud,« siger Agassi i et interview med Tennis TV og fortsætter:

André Agassi har afsløret en hemmelighed, der gjorde, at han havde en stor fordel i de mange opgør mod rivalen Boris Becker.
André Agassi har afsløret en hemmelighed, der gjorde, at han havde en stor fordel i de mange opgør mod rivalen Boris Becker. Foto: JACQUES DEMARTHON
Vis mere

»Den var enten lige i midten eller i venstre side.«

Amerikanske André Agassi fandt ud af, at hvis Beckers tunge var i midten, ville han serve mod midten af banen eller mod modstanderens krop. Når tyskerens tunge var i venstre side, ville han serve bredt og helt ude i yderkanten af servefeltet.

»Det sværeste var derfor ikke at slå serven tilbage. Det sværeste var derimod ikke at afsløre over for ham, at jeg vidste det. Så ofte var jeg nødt til at modstå fristelsen til at læse hans serv i det meste af kampen, for så at vælge vigtige øjeblikke, hvor jeg kunne bruge oplysningerne,« fortæller André Agassi.

Da de tidligere rivaler så mødtes og festede sammen ved en Oktoberfest i Tyskland, efter begge legender havde stoppet deres karriere, fortalte Agassi Becker, at han al den tid havde vidst, hvor han ville placere sine server.

»Han var ved at falde ned af stolen, da jeg fortalte ham det. Han (Boris Becker, red.) svarede: 'Jeg plejede at gå hjem og fortælle min kone, at han kunne læse mine tanker!',« fortæller André Agassi.

André Agassi vandt i sin imponerende 20 år lange karriere hele otte grand slam-titler, og han tog dermed flere af sportens ypperste sejre end sin tyske rival.

Boris Becker formåede at stå øverst på sejrsskamlen ved seks grand slam-turneringer.