Den tyske tennisstjerne Alexander Zverev bliver ikke sanktioneret sportsligt, efter han for knap halvandet år siden blev anklaget for vold af sin ekskæreste.

Det oplyser herrernes tennisorganisation, ATP, i en pressemeddelelse.

Zverev er blevet undersøgt af en ekstern part i sagen. Men man har altså ikke fundet tilstrækkelige beviser til at straffe Zverev.

Det var Olga Sharypova, Zverevs ekskæreste, som gentagne gange anklagede tyskeren for vold – både fysisk og psykisk – i den periode, de var sammen.

Alexander Zverev.
Alexander Zverev. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

Især én episode er blevet nævnt flere gange. Ved US Open i 2019, hvor Zverev ifølge Sharypova forsøgte at kvæle hende med en pude.

Hun fremsatte også anklagerne i en avisartikel.

Zverev afviste alle anklager:

'Jeg har sat mine tyske og amerikanske advokater på sagen,' skrev han om artiklen og fortsatte:

Olga Sharypova har i flere omgange anklaget sin ekskæreste, Alexander Zverev, for fysisk og følelsesmæssigt misbrug.
Olga Sharypova har i flere omgange anklaget sin ekskæreste, Alexander Zverev, for fysisk og følelsesmæssigt misbrug. Foto: Foto: Olga Sharypova/Instagram
Vis mere

'Jeg afviser kategorisk at have voldt Olya ondt. Jeg støtter også fuldstændigt tilblivelsen af ATPs politik omkring vold i hjemmet. Jeg kommer ikke til at kommentere på det yderligere,' skrev Zverev.

Ikke desto mindre iværksatte ATP en undersøgelse i oktober 2021.

Men undersøgelsen »var ikke i stand til at underbygge påstandene om misbrug eller overtrædelser af ATP's regler,« som det hedder i pressemeddelelsen.

Dog kan afgørelsen revurderes, hvis der kommer nye beviser i sagen, eller hvis en eventuel retssag afslører brud på reglerne.