Har du fulgt Holger Rune bare en smule det seneste år, så kan du heller ikke have undgået at bemærke det.

Billederne siger i hvert fald det hele.

For den 19-årige danske tennisstjerne har nemlig gennemgået lidt af en fysisk forvandling i løbet af de seneste 12 måneder. Det kan du se et eksempel på længere nede i artiklen.

En opsigtsvækkende forvandling, der blandt andet skyldes særligt én beslutning, der blev truffet for et år siden.

Foto: CHRISTOPHE PETIT TESSON
Vis mere

»I slutningen af 2021 og i begyndelsen af denne sæson lavede Holger rigtig meget fysisk træning. Også for meget. Han følte sig tung og vildt begrænset. Australian Open var grusom, for han var heavy,« siger verdensstjernens mor, Aneke Rune, til B.T. og tilføjer:

»Men så droslede vi ned og fandt en god balance, så vi kunne vedligeholde ham under turneringer, uden han bliver træt. Men det er virkelig ikke let.«

Det er særligt tenniskometens voldsomme ben, der ligner nogle, der har været bosat i et fitnesscenter 365 dage i træk, som har fået tv-seere til at spærre øjnene op.

Også selvom tilfældet faktisk er noget helt, helt andet.

For det var i stedet bittesmå tiltag, der satte gang i fysikken og en historisk plads blandt verdens 10 bedste spillere.

»Holger har egentlig haft den samme fysiske træner siden 2019, mens vi ligeledes har sparret med Team Danmark, men nu har vi fundet en formel, hvor vi holder ham fit og skadefri uden at køre ham træt,« forklarer Aneke Rune og fortsætter:

»Alt er jo nærmest en videnskab, når man går i detaljer. Vi gør vores bedste for hele tiden at finde den formel, der passer til Holger.«

På trods af den voldsomme forvandling har den unge dansker dog ikke taget skyggen af ét gram på i vægt.

Han er i stedet kun vokset et par centimeter. Det slår superstjernens mor fast:

»Nej, han har ikke øget sin vægt. Og det vil han heller ikke, for han kan ikke lide at være tung. Nu bruger han bare sin fysik på den måde, som han egentlig er bygget til. Eksplosivt og offensivt. Derfor ser det også meget lækrere ud, end da han lå og sled på baglinjen i timevis.«

Holger Rune har efter en forrygende 2022-sæson taget et kvantespring på verdensranglisten, hvor han i skrivende stund er nummer 11.

Næste store opgave for den unge dansker bliver Australian Open, der spilles i januar.