Alison Van Uytvanck sendte torsdag Wimbledon-mester Garbiñe Muguruza ud af turneringen i anden runde.

London. Favoritterne hos kvinderne har måttet lade tennislivet på stribe i dette års udgave af Wimbledon.

Torsdag kom turen så til den forsvarende mester, da spanske Garbiñe Muguruza sagde farvel til turneringen i anden runde.

Her blev hun besejret af belgiske Alison Van Uytvanck, der er rangeret som nummer 47 i verden, mens Muguruza er nummer tre i verden og også var seedet treer i turneringen i år.

Van Uytvanck tabte første sæt 5-7, men kom tilbage med manér og vandt andet og tredje sæt med henholdsvis 6-2 og 6-1.

Efter kampen syntes Garbiñe Muguruza noget overrasket over nederlaget. Dog har hun en klar idé om, hvordan det kunne gå så galt.

- Hun (Alison Van Uytvanck, red.) spillede stort i dag. Hun løb mange risici, og det virkede for hende, siger Mugurunza ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg tror heller ikke, at mit niveau i dag var, hvor det skulle være. Det var også derfor, det lykkedes hende at spille så godt. Det er lidt trist ... Men hun spillede virkelig godt.

Ikke siden at tyske Steffi Graf blev slået ud af Wimbledon i første runde i 1994, har en forsvarende kvindemester måtte sige farvel så tidligt i turneringen, som Garbiñe Muguruza gjorde torsdag.

Nu er det kun Simona Halep af de topseedede kvinder, der er tilbage i Wimbledon, efter at rumæneren tidligere torsdag slog kinesiske Zheng Saisai 7-5, 6-0.

Onsdag røg Caroline Wozniacki ud i anden runde, da den andenseedede dansker tabte 4-6, 6-1, 5-7 til russiske Ekaterina Makarova.

Før det måtte amerikanske Sloane Stephens se sig besejret, da den fjerdeseedede amerikaner tabte 1-6, 3-6 til kroatiske Donna Vekic.

Garbiñe Muguruza åbnede sit titelforsvar med en sejr over den britiske wildcardspiller Naomi Broady.

Muguruza var i finalen i Wimbledon i 2015, hvor hun tabte til Serena Williams, men i fjor tog spanieren titlen med en sejr over Venus Williams i finalen.

24-årige Garbiñe Muguruza har også vundet French Open tidligere i karrieren.

/ritzau/