Foto: ISSEI KATO

Engelske BBC er kommet i besiddelse af hemmelige filer, der angiveligt beviser, hvordan udbredt matchfixing har fundet sted i toptennis over det seneste årti. Det skriver BBC søndag aften.

16 spillere, der har figureret på verdensranglistens top 50, er i løbet af denne periode gentagne gange blevet meldt til 'the tennis integrity unit' - en slags integritetskomité inden for toptennis - som iværksatte en undersøgelse.

Men alle 16 spillere - heriblandt også grandslam-vindere - har fået lov at fortsætte - trods en stærk mistanke om, at de har tabt kampe med vilje.

Dokumenterne, som BBC er kommet i besiddelse af, viser dog hvordan betting-syndikater i Rusland og Italien har tjent millioner af kroner på at sætte penge på de kampe, som har været under mistanke for matchfixing. Tre af disse kampe har været Wimbledon-kampe.

Mark Philips er en af mændene bag undersøgelsen af de 16 spillere fortæller, at der var én bestemt gruppe af spillere, der konstant udviste mistænkelig opførsel.

»Det var en kerne af omkring 10 spillere, som vi mente var de mest hyppige forbrydere. De var roden til problemet,« siger Mark Philips til BBC.

BBC er i besiddelse af navnene på synderne, men har endnu ingen planer om at offentliggøre dem.

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.