Med en sikker sejr er topseedede Ashleigh Barty klar til semifinalen i damesingle ved Wimbledon.

En time og otte minutter.

Så lang tid tog det tirsdag Ashleigh Barty at slå sin landsmand Ajla Tomljanovic og spille sig i semifinalen ved Wimbledon.

Den australske verdensetter, der er topseedet i den prestigefyldte tennisturnering, vandt i overlegen stil med cifrene 6-1, 6-3. Første sæt tog kun 25 minutter.

Barty har generelt været i kontrol i sine kampe ved Wimbledon. Undervejs har hun kun tabt et enkelt sæt. Det var i første runde mod Carla Suárez Navarro efter tiebreak.

Barty skal i semifinalen møde Angelique Kerber, der tidligere tirsdag slog Karolina Muchova i semifinalen. Kerber, der vandt Wimbledon i 2018, slog sin tjekkiske modstander i sikker stil med cifrene 6-2, 6-3.

Ashleigh Barty er aldrig tidligere nået så langt i Wimbledon. Australieren har en enkelt grand slam-titel på cv'et efter sin triumf i French Open i 2019. Hun har ligget nummer et på verdensranglisten siden september 2019.

Tirsdag gik også andenseedede Aryna Sabalenka og ottendeseedede Karolína Plísková videre. De slog henholdsvis Ons Jabeur og Viktorija Golubic og mødes i den anden semifinale.

/ritzau/