Victoria Azarenka er træt af, at kvinder ifølge hende har dårligere vilkår ved French Open end mænd.

Den tidligere verdensetter Victoria Azarenka går i kødet på arrangørerne af grand slam-turneringen French Open.

Hviderusseren, som slog Clara Tauson ud i anden runde, mener, at turneringen er for dårlig til at skabe ligestilling mellem mænd og kvinder.

Hun er træt af at høre tennisarrangørerne pege på, at det for nogle år siden blev indført, at kvinder og mænd får samme præmiecheck i grand slam-turneringerne.

- Det bekymrer mig, at når nogen fra det franske forbund igen og igen prøver at sige, at der er ligestilling, og at de så henviser til præmiepenge.

- Det er rigtigt nok, at der er ligestilling på det punkt, men på stort set alle andre punkter ville jeg ikke erklære mig det mindste enig. Det er skuffende, siger Victoria Azarenka.

French Open har i år indført en aftenkamp, som er dagens topkamp.

Victoria Azarenka peger på, at seks ud af syv aftenkampe indtil søndag har været kampe på herresiden.

Situationen er blevet besværliggjort af, at store stjerner som Naomi Osaka og Ashleigh Barty tidligt forlod turneringen, mens Simona Halep slet ikke er med.

Det ændrer dog ikke på utilfredsheden hos Azarenka, som også kritiserer, at semifinaler på kvindesiden i tidligere år er blevet afviklet på mindre baner.

- Jeg synes, man bør stille nogen mennesker til ansvar for nogle af de ting og ikke bare blive ved med at pege på de åbenlyse præmiepenge.

- Jeg synes bare, at tingene indimellem bliver gjort lidt for komplicerede.

- Det er ærlig talt frustrerende, at hver gang man forsøger at arbejde med organisationen her, så får man at vide, at det ikke kan lade sig gøre. Alt, man hører, er, at det ikke kan lade sig gøre, siger Azarenka.

Victoria Azarenka, der søndag blev slået ud af Anastasia Pavlyuchenkova, får ikke meget opbakning fra sin russiske banekvinde.

- Jeg accepterer, at vi nok aldrig opnår fuldstændig ligestilling i forhold til tv-dækning og popularitet, siger Anastasia Pavlyuchenkova.

- Jeg ved ikke, om jeg burde spilde min energi og tid på at kæmpe for det, fordi lige nu gør jeg bare mit job. Jeg vil vinde kampe, siger hun.

Hun siger også, at hun er ligeglad med, om hun spiller på den største arena eller en af de mindre baner.

Ved French Open sidste år var Victoria Azarenka også rasende. Hun forlod banen i protest, fordi hun blev bedt om at blive på banen under en pause forårsaget af regn.

Hun mente, at det var alt for koldt at sidde ude og vente på, at vejret blev bedre. Turneringen var blevet flyttet fra foråret til efteråret på grund af coronapandemien.

Mandag spiller to kvinder aftenkampen på den største arena Court Philippe-Chatrier. Marta Kostyuk står over for sidste års vinder af turneringen, Iga Swiatek.

/ritzau/Reuters