Bernard Tomic mener, at han ydede det bedste, han kunne, da han på 58 minutter tabte ved Wimbledon.

Den australske tennisspiller Bernard Tomic vil appellere den bøde på 45.000 britiske pund, cirka 375.000 kroner, som han blev idømt for ikke at have ydet sit optimale ved Wimbledon i London.

Arrangørerne af den engelske grand slam-turnering tildelte Bernard Tomic bøden, efter at han tirsdag tabte 2-6, 1-6, 4-6 til franske Jo-Wilfried Tsonga i første runde. Kampen varede blot 58 minutter.

Bøden svarer til de præmiepenge, som spillerne i herresingle får, når de taber i første runde.

Australieren forsvarer sig og siger, at han havde det skidt i optakten til kampen.

- Jeg fløj ind fra Tyrkiet efter at have tabt i kvartfinalen dér og have spillet et par kampe i 40 graders varme. Jeg var kørt ned og fik det lidt skidt i løbet af weekenden, siger Bernard Tomic ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Fra begyndelsen af kampen (mod Jo-Wilfried Tsonga, red.) vidste jeg, at jeg kun havde ganske små chancer, fordi jeg havde det dårligt, men jeg ville give det et forsøg, fordi det var Wimbledon, siger han.

Wimbledon-arrangørerne havde en anden opfattelse af Bernard Tomic' kampgejst.

- Det er dommerens holdning, at præstationen i førsterundekampen mod Jo-Wilfried Tsonga ikke levede op til de tilstrækkelige professionelle standarder.

- Derfor har han fået en bøde på 45.000 britiske pund, som bliver trukket fra præmiepengene, meddelte arrangørerne torsdag.

26-årige Bernard Tomic ligger nummer 96 på verdensranglisten, men han har tidligere været oppe som nummer 17.

Han har også tidligere tiltrukket sig kedelig opmærksomhed hos turneringsledelsen i Wimbledon.

For to år siden indrømmede han at have simuleret en skade, da han angiveligt kedede sig under en kamp mod tyskeren Mischa Zverev.

Den sag førte til, at hans ketsjersponsor trak sig.

Rekorden for den hurtigste hele kamp i herresingle ved Wimbledon i turneringens åbne æra er ifølge AFP 54 minutter. Lynkampen fandt sted for 15 år siden, da Roger Federer bankede Alejandro Falla.

Det er ikke et ukendt fænomen, at spillere straffes for en ugidelig indsats. Amerikaneren Anna Tatishvili måtte i juni bøde med sine præmiepenge efter et klart nederlag til Maria Sakkari i French Open. Den kendelse har Tatishvili dog appelleret.

/ritzau/