I 1996 gik en blot 8-årig Andy Murray på Dunblane Primary School i hjemlandet Skotland. Han skulle vise sig at blive en af vor generations største tennisstjerner og en britisk folkehelt.

Men den dag for 13 år siden kunne alt have ændret sig.

Den 13. marts 1996 trådte 43-årige Thomas Hamilton ind i en børnehaveklasse på skolen, bevæbnet med fire pistoler og 743 patroner.

Han åbnede ild og dræbte 16 skoleelever i fem-seksårsalderen og deres lærer, før han begik selvmord.

Andy Murray er tilbage efter en længere skadespause.
Andy Murray er tilbage efter en længere skadespause. Foto: SUSANA VERA
Vis mere

Andy Murray har tidligere talt kortfattet om den forfærdelige oplevelse. Det samme har hans mor, Judy Murray.

Den i dag 32-årige tennisstjerne var ikke blot ganske tæt på det klasseværelse, hvor 'Dunblane-massakren' fandt sted. Han kendte gerningsmanden.

Det fortæller Andy Murray for første gang om i Amazon-dokumentaren 'Andy Murray: Resurfacing', skriver news.com.au.

Her forklarer han, at Thomas Hamilton, som stod for en ungdomsklub efter skoletid og lærte de unge drenge gymnastisk, var én, han kendte en del til.

Blomster foran Dunblane Primary School.
Blomster foran Dunblane Primary School. Foto: STEFAN ROUSSEAU
Vis mere

»Jeg er sikker på, at det af forskellige årsager er svært for alle, der var børn dér. Faktum er, at vi kendte fyren, vi gik i hans ungdomsklub, han har været i vores bil, vi har kørt ham steder hen og sat ham af ved togstationer og sådan,« fortæller Andy Murray i dokumentaren.

Ordene skulle Andy Murray desuden have indtalt på instruktørens, Olivia Cappuccinis, telefonforsvarer, da han ikke ville være i stand til et interview ansigt til ansigt om oplevelsen.

Alligevel føler Andy Murray sig overbevist om, at netop den situation hjalp ham videre med tennisdrømmen allerede dengang.

»Mine følelser for tennis er, at det nogle gange er en udvej for mig. For alle de ting er noget, jeg har ladet hobe op.«