Clara Tauson snuser til top-50 efter turneringssejren i Luxembourg.

Søndag vandt danskeren sin anden turnering på WTA Tour, og det kan aflæses på verdensranglisten, som mandag er blevet opdateret.

Her ligger tennisspilleren nu nummer 52. Det er 18 placeringer bedre end i sidste uge.

Søndagens triumf kom i hus efter en over to timer lang og tæt kamp mod Jelena Ostapennko fra Letland. En finale, der endte med cifrene 6-4, 4-6, 6-4.

Placeringen er den højeste, hun nogensinde har indtaget, og det giver nu Clara Tauson en tro på, at hun kan kravle endnu højere op ad ranglisten.

»Nu har jeg hørt på mange mennesker, der har sagt: 'Hun bliver top-50 inden for et par år'. Man tror jo ikke helt selv på det, før man står her. Men nu tror jeg på det og i hvert fald også noget mere,« siger hun til TV 2.

Ser man bort fra nederlaget til verdensetteren Ashleigh Barty i anden runde af US Open, har Clara Tauson været suveræn den seneste måned.

Foruden triumfen i Luxembourg vandt hun WTA 125-turneringen i Chicago ved at besejre den senere US Open-vinder Emma Raducanu i finalen.

På herresiden er Holger Rune fortsat bedste placerede spiller med dansk pas.

Rune, der er fire måneder yngre end Tauson, er avanceret til 133.-pladsen, og mandag har han mulighed for at spille sig i hovedturneringen i ATP-turneringen i franske Metz.

I kvalifikationsfinalen venter den erfarne tysker Philipp Kohlschreiber.