De lukkede dørene for nogle dage siden. Og nu åbner de dem igen, så der igen kommer tilskuere til Australian Open.

Mange tilskuere endda. For når der fra torsdag spilles semifinaler ved årets første grand slam-turnering, vil det blive med op mod 7.5000 mennesker på lægterne.

Det skyldes, at regeringen i den australske delstat Victoria natten til torsdag australsk tid ophæver den nedlukning, der ellers har været gældende de sidste fem dage på grund af et coronaudbrud med den britiske mutation.

»Vi ser frem til at byde fans velkommen tilbage til Australian Open til de næste fire dage og afslutte det hele på forsvarlig vis og med succes,« siger turneringsdirektør Craig Tiley i en pressemeddelelse.

Semifinalerne spilles på Rod Laver Arena, der altså bliver halvt fyldt op med de 7.500 mennesker.

Da Australian Open startede, var det også med tilskuere, men det ændrede flere coronatilfælde i Victoria altså på for en kort stund. Det betød nogle lidt absurde scener i fjerde sæt af torsdagens opgør mellem Novak Djokovic og amerikanske Taylor Fritz.

For kampen trak så langt ud og blev spillet så sent, at de australske arrangører klokken 23.30 lokal tid måtte afbryde kampen og sende de mange fans ud, så de kunne nå hjem inden klokken 23.59, hvor nedlukningen trådte i kraft.

Inden den prestigefyldte grand slam-turnering gik i gang, måtte de mange tennisstjerner gå i hele 14-dages isolation, da de rejste ind i landet.

Australien har ført en hård linje over for coronapandemien, hvor hurtigt iværksatte og skrappe restriktioner har betydet, at smitten er markant lavere end i mange andre lande.