Hun havde netop tabt US Open-finalen og skulle holde den obligatoriske tale.

Og det gjorde 19-årige Leylah Fernandez også. Hun fortalte, at det havde været en fantastisk kamp mod Emma Raducanu, og at hun knap nok vidste, hvad hun skulle sige.

»I dag bliver svær, men Emma spillede fantastisk. Tillykke til dit hold. Jeg er meget glad for, hvordan jeg spillede. Det har været fantastisk at have publikum i New York i ryggen og at mærke, hvordan I alle heppede på mig,« lød de takkende ord fra Fernandez.

Hun fortalte videre, at hun satser på at vende stærkt tilbage og vinde et trofæ – og så lod det til, hun var færdig.

Leylah Fernandez spillede US Open-finale mod Emma Raducanu.
Leylah Fernandez spillede US Open-finale mod Emma Raducanu. Foto: Robert Deutsch
Vis mere

Men Leylah Fernandez bad om at få mikrofonen endnu en gang. For hun havde en helt særlig besked.

»Jeg ved, denne dag er særlig hård for New York og alle rundt omkring i USA,« lød det, med henvisning til at finalen blev spillet den 11. september på 20-årsdagen for terrorangrebet.

»Jeg vil bare lige sige, at jeg håber, jeg kan være lige så stærk, som New York har været de sidste 20 år,« lød ordene fra den 19-årige komet.

Ord, der fik alle fra publikum til at rejse sig op og gå amok i ren jubel. Efterfølgende fortalte Leylah Fernandez, at det først var, da hun vågnede på finaledagen og så på datoen, at det for alvor gik op for hende, hvor speciel en dag det var.

»Jeg ved selvfølgelig ikke meget om det, der skete. Men med den viden, jeg har, ved jeg, at New York har lidt, i årene efter det skete,« sagde hun, med henvisning til at hun ikke selv var født den 11. september 2001.

»Jeg ville bare gerne sige til dem, at de er så stærke, de er så robuste. De er bare fantastiske. At have dem her glade, på vej til at vende tilbage til, hvordan det hele var, at de har min ryg i de svære øjeblikke, har gjort mig stærkere,« fortalte Fernandez efterfølgende.

Det rørende øjeblik fra Arthur Ashe Stadium har fået stor opmærksomhed, og blandt dem, der hylder Leylah Fernandez for ordene, er den tidligere verdensetter Andy Roddick.

'At Leylah bad om at få mikrofonen tilbage for at sende en hyldest i anledning af den 11. september, er klasse. Noget af det mest empatiske og modne, jeg har set efter en kamp. Og hun er kun 19 år. Jeg er blæst bagover,' skriver han.