Storbritannien har for alvor fået en ny stjerne – og det er en ung en af slagsen.

I mandags overraskede det 18-årige supertalent Emma Raducanu alt og alle, da hun som den yngste brite nogensinde kvalificerede sig til en grand slam-kvartfinale, og onsdag aften imponerede hun så igen.

Denne gang var der ellers yderst hård modstand på den anden side af nettet i form af schweiziske Belinda Bencic, der for nylig vandt guld ved OL i Tokyo, men det så ikke ligefrem ud til at skræmme Raducanu.

Med cifrene 6-3, 6-4 spillede kvalifikationsspilleren sig således sikkert videre til semifinalen i US Open, der er årets sidste grand slam, og hun har dermed stadigvæk ikke tabt et eneste sæt i turneringen.

Foto: Robert Deutsch
Vis mere

Det er kun sket tre gange tidligere i den såkaldt åbne æra, at en kvalifikationsspiller er nået frem til semifinalen i en grand slam-turnering for kvinder – og første gang, det sker i US Open.

Det var allerede under Wimbledon, at den unge komet viste prøver på sit store talent.

Her spillede hun sig hele vejen videre til fjerde runde, inden hun måtte trække sig på grund af vejrtrækningsproblemer. På det tidspunkt lå hun nummer 338 på verdensranglisten.

Men derfra er det gået stærkt.

Lige nu er den unge brite placeret som nummer 150 i verden og med minimum en semifinaleplads ved US Open er hun nu garanteret et yderligere stort hop op ad ranglisten, der vil bringe hende ind blandt de 51 bedste med en komfortabel margin.

I semifinalen venter en duel med grækeren Maria Sakkari, der er seedet som nummer 17.