Hun er kun 18 år gammel, men har imponeret helt vildt ved årets Wimbledon.

Mandag aften måtte briten Emma Raducanu dog forlade banen i tårer, da hun ikke var i stand til at gennemføre kampen.

Flere gange tog hun sig til maven, og forklaringen lød efterfølgende, at hun havde svært ved at trække vejret.

Hun sad på sidelinjen og hyperventilerede og blev fulgt ud, og siden kom den ærgerlige melding: Hun var ikke i stand til at spille kampen mod Ajla Tomljanovic færdig. Og det medførte følgende kommentar fra tv-eksperten John McEnroe:

Emma Raducanu havde problemer med maven.
Emma Raducanu havde problemer med maven. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

»Jeg har selvfølgelig virkelig ondt af Emma. Det lader til, det hele bare er for meget, hvilket er forståeligt, især med alt det, vi har talt om de sidste seks uger, også med Osaka, der ikke engang er her,« sagde han ifølge The Guardian om episoden med henvisning til, at Naomi Osaka har kæmpet med det mentale helbred.

»Hvor meget kan spillerne håndtere? Det får dig til at kigge på de gutter, der har været med længe, og de kvinder – hvor godt, de håndterer det. Forhåbentlig lærer hun af det her,« sagde han og tilføjede, at det nok ikke hjalp Emma Raducanu, at kampen inden trak ud, fordi det gav mere tid til at tænke over det hele.

Og de bemærkninger har siden fået en hård medfart. Først og fremmest fra modstanderen Alja Tomljanovic.

»Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det er at være i hendes sko. 18 år og så at spille i fjerde runde på hjemmebane. Det er noget, jeg ikke engang kan forestille mig. At han siger, det er hårdt. Jeg har prøvet noget lignende (mavekramper, red.) men ikke i samme grad. Jeg ved, det kan ske. Jeg har talt med andre atleter, der har prøvet det, og det er ikke nemt,« sagde hun bagefter.

Emma Raducanu fik hjælp fra lægerne men måtte trække sig.
Emma Raducanu fik hjælp fra lægerne men måtte trække sig. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vis mere

Også på de sociale medier er der stor utilfredshed med McEnroe.

Blandt andet har lægen Alex George skrevet, at han 'ikke var klar over, John McEnroe havde medicinsk baggrund eller røntgensyn', ligesom han ønsker den 18-årige komet god bedring.

Han er dog langtfra den eneste, der har bidt mærke i kommentarerne om Raducanu, der er gået fra at være nummer 338 til nummer 175 i verden under turneringen.

'Jeg lytter til John McEnroes kommentar om Emma Raducanu. To ting: 1. Er han fuld? 2. Findes der noget mere irriterende end en mand, der siger til en kvinde, at hun ikke er skadet, hun er bare følsom? Nej, det gør der ikke. Få ham til at stoppe,' skriver forfatteren Harriet Minter.

I dag 62-årige John McEnroe var selv en stor stjerne på tennisbanen, og i sin aktive karriere nåede han at vinde syv grand slam-turneringer.