Den amerikanske tennisspiller Cori Gauff vandt søndag sin første WTA-turnering i en alder af blot 15 år.

Den 15-årige tennisspiller Cori Gauff kom på alles læber i forbindelse med sommerens Wimbledon, da hun vandt tre kampe og nåede ottendedelsfinalen.

Og succesen var ingen enlig svale for kometen. Senere på sommeren nåede hun også tredje runde i US Open, og søndag strøg hun så til tops i østrigske Linz og vandt sin første WTA-turnering.

Gauff vandt karrierens første finale på WTA-niveau i tre sæt efter at have nedkæmpet French Open-vinderen fra 2017, Jelena Ostapenko, med cifrene 6-3, 1-6, 6-2.

Teenageren førte 5-0 i det afgørende sæt, inden der gik en smule nerver i det. Gauff fik dog servet sættet hjem med 6-2 på den tredje matchbold.

Amerikaneren var klart bedst i første sæt, men Ostapenko fik endelig sit offensive spil til at køre i andet sæt, som hun vandt 6-1.

Så lignede det pludselig en finalesejr til Ostapenko, men hun lod sig gå på af en dommerkendelse i begyndelsen af tredje sæt og tabte altså de første fem partier, hvor Gauff holdt hovedet koldt.

Da det sidste point var spillet, tog hun sig til hovedet i glæde og forbløffelse.

Gauff tabte faktisk i kvalifikationsturneringen i Linz, men fik alligevel plads i hovedturneringen som en såkaldt "lucky loser".

Inden turneringen lå hun nummer 110 i verden, men hun tager et kraftigt spring ind i top-100, når verdensranglisten opdateres mandag.