Apple er verdens klart mest værdifulde elektronikproducent, men lidt overraskende vurderes det nu, at førerløse biler kan gøre Google til et mere værdifuldt firma end Apple.

Det vurderer Forbes i en klumme.

Forbes skriver, at førerløse biler stadig har lang vej, inden de er i mål, men lykkedes det for Google at positionere sig inden for den teknologi og udnytte de fordele, de allerede har takket være et tidligt sats på førerløs teknologi, så sidder Google med et nyt guldæg.

'Førerløse biler har enorm betydning for samfundet, økonomien og for de enkelte firmaer', lyder det i klummen. Det oplyses videre, at bilindustrien omsætter for omkring 2 billioner dollars (2.000 milliarder dollars) hvert år. Derfor vil førerløse biler åbne op for enorme investeringsmuligheder for Google.

Fede tilbud: Her er 9 billige supermobiler

En af grundene til, at Forbes vurderer, at førerløse biler kan blive et gigantisk hit, vedrører sikkerheden.

Biluheld i USA koster hvert år 34.000 livet og 240.000 hospitalsindlæggelser. Kan førerløse biler reducere en stor del af disse tal, vil det betyde enorme besparelser for samfundet og det vil også betyde billigere forsikringer, hvilket igen vil være et godt incitament for køberne.

Forbes tror også, at førerløse biler vil kunne revolutionere hele transportsektoren. Her kunne man sagtens forestille sig, at førerløse biler ville være attraktive, da de i princippet vil kunne køre døgnet rundt uden at skulle tage menneskelige hensyn til pauser og hvile.

For private vil der også være fordele. Delebiler vil også blive langt mere attraktive. Man vil hellere købe en energioptimeret bil frem for en med masser af hestekræfter, da man ikke vil gå så meget op i hvor kraftfuld en bil man sidder i, hvis man ikke selv kører den og endelig vil en computerstyret førerløs bil også kunne køre med benzineffektiv end mennesker.

Så hvordan fungerer det med en førerløs bil? Det kan du se video med her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.