Kinesiske Huawei har lanceret Mate 8 og lover op til to dages batterilevetid på en opladning.

En batterilevetid på to dage på en smartphone i phablet-størrelse. Det lyder usandsynligt, men det er ikke desto mindre hvad kinesiske Huawei lover, med deres nye topmodel, Mate 8, der blev lanceret på CES-messen tirsdag. Samtidig er det muligt at lade Mate 8 op til et døgns brug på bare en halv time.

Og der er altså tale om en topmodel med 6 tommer stor skærm, potent processor og plads til to sim-kort, så den kan bruges som privat- og arbejdstelefon på samme tid. Til sammenligning er skærmen på den største iPhone-model, 6S Plus, bare 5,5 tommer stor. Til gengæld er skærmopløsningen på de to mobiler ens; nemlig Full HD (1920 x 1080 pixels).

Huawei har udrustet Mate 8 med sit nye Kirin 950 chipset, der har fire 2,3 GHz processorer og fire 1,8 processorer. Det primære kamera er en 16 megapixel Sony-model med optisk billedstabilisering, mens det sekundære kamera leverer 8 megapixel. Styresystemet er den seneste Android-aftapning, 6.0 Marshmallow.

Visuelt er det lykkedes for Huaweis designere at fjerne meget af rammen omkring skærmen, så mobilen ikke virker voldsomt stor. Prisen er, som det er kotume for Huawei, forholdsvis lav. Den får en vejledende udsalgspris på 4.599 kr. når den rammer butikkerne til marts.

Se alle specifikationerne og en produktvideo hos iNPUT.

Du kan læse mere om ny teknologi i magasinet iNPUT - det er 100 procent gratis til tablets og telefoner.
Her til iOS og her til Android.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.