Asus viser, at de bare kan det der med tablets med Transformer Pad Infinity 700.

Asus er uden tvivl den producent, der har vist, at de har forstået pointen med tablets bedst. Det mærkede vi ikke mindst tidligere på sommeren, da de blev afsløret som producent af Googles tablet Nexus 7.

Men allerede inden da var Transformer-serien kendt for fed hardware, hurtige opdateringer og sjovt tilbehør. Eller rettere et tilbehør, nemlig docking-stationen, der lavede tabletten om til en laptop med ekstra batterikraft, flere stik til tilslutninger og et rigtig godt tastatur.

Med netop muligheden for at kunne skrive som på en almindelig computer kombineret med en hel del smarte medfølgende apps og en hurtig oplevelse har Asus fundet deres niche, og de gør det rigtig godt.

Med Transformer Pad Infinity 700 løfter Asus egentlig det hele et par hak. Enheden er på mange måder identisk med forgængeren Transformer Prime med kun en nogenlunde diskret plastliste på bagsiden.

Transformer Prime havde dog som bekendt problemet, at dens solide metalcover gjorde signalstyrken dårligere, især i GPS-modtageren, der fungerede så dårligt, at Asus sendte en ekstern GPS-modtager ud til dem, der ønskede det.

Det problem er ordnet her, og vi har ikke fundet noget at anmærke, når det gælder modtagelse til navigering.

Indvendigt sidder en systemchip fra Nvidia af model Tegra 3, den samme som i Nexus 7 og Transformer Prime men med lidt hurtigere processorer. Det drejer sig stadig om fire processorkerner, men denne gang på 1,6 gigahertz stykket, hvilket giver godt skub i brugeroplevelsen.

En brugeroplevelse, der lader til at blive endnu bedre om en måneds tid, når tabletten opdateres til Android 4.1.

Du kan læse hele testen af Asus Transformer Pad Infinity 700 her, hvor vi fælder dom over den.

Acer Iconia Tab A700
Det er endnu ikke lykkedes for Android at konkurrere lige så godt med iPad som med iPhone.
Efter sidste års regn af tablets fra stort set samtlige Android-producenter, er det tyndet ud i feltet, og i dag fremstår Samsung, Asus og Acer som de mest inkarnerede.

Samsung forsøger at udvikle konceptet med pen og flere vinduer åbne samtidig. Asus har sine tastaturhybrider. Hvad har Acer?

I forhold til ydeevne har Acer i hvert fald en af topmodellerne på markedet med Iconia Tab A700 (og 3G-varianten A701). Quad core-processor og en skærm på ti tommer med opløsning på 1920 x 1200 pixel kan kun Asus Transformer Pad Infinity måle sig med.

Dropper man tabellerne og tager tabletten i hånden, opdager man derimod, at den er ret tyk og tung. Når det er let og praktisk, der er trenden, synes jeg, at 11 millimeters tykkelse og to tredjedele kilo virker klodset. På plussiden er man lykkedes med højde og bredde.

Designet skiller sig på ingen måde ud. Der, hvor man er vant til, at on/off-knappen sidder, sidder i stedet volumenknappen og en låseknap til skærmrotation. On/off-knappen sidder i stedet på siden, præcis der, hvor jeg vil holde venstre pegefinger, når jeg holder tabletten med begge hænder.

Du kan læse hele testen af Acer Iconia A700 her, hvor vi fælder dom over tabletten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.