Det kan være rigtig svært at gennemskue priser og faktiske omkostninger på de mange forskellige mobilabonnementer, der findes på markedet. Ofte får man stukket det, der ligner et godt tilbud, i hånden, men du ender med at betale for noget, du ikke bruger.

Telepristjek.dk har set nærmere på, hvordan du opnår billig mobiltelefoni og konklusionen er, at man får virkelig meget tale, data og SMS/mms for omkring 100 kroner om måneden.

- 90 procent af danskerne behøver ikke betale mere end 100 kroner om måneden for mobiltelefoni. Betaler man mere har, man måske brug for det, ellers smider man garanteret mange penge ud af vinduet, forklarer Nicolas Fredriksen, teleanalytiker.

Telepristjek.dk har listet de mobilselskaber, som udmærker sig bedst og dårligst i kategorierne mobilselskaber med billig mobiltelefoni og mobilselskaber med dyr mobiltelefoni.

Se her hvordan du kan få billig mobiltelefoni.

Som tommelfingerregel bør man bruge to minutter hvert halve år på at gå sit mobilabonnement igennem. Det er der et par grunde til. Priserne ændres for eksempel ret markant over 6 måneder eller også ændres indholdet i mobilpakkerne, så man får mere indhold for samme pris.

Dit mobilforbrug kan også meget vel have ændret sig i løbet af et halvt år. Ikke kun fordi du har valgt at få Netflix eller Spotify på din mobil, så du nu bruger langt mere data end tidligere. Det kan også sagtens være, at du bare generelt forbruger meget mere data uden egentlig at tænke over det. For eksempel fordi du lige skal se en video på Facebook eller det nyhedssite, du læser.

Læs om flere gode tips til, hvordan du får billig mobilabonnement.

Videoer fylder mere og mere, når sociale og traditionelle medier formidler nyheder – det betyder dog bare, at man pludselig forbruger rigtig meget data uden at man lige tænker over det. Mange tror for eksempel, at man ikke bruger data fra ens mobilabonnement, når man ser en video på Facebook, men at det er Facebook selv, der tager den på sig. Sådan er det dog ikke, det er dig, der bruger af dit dataabonnement.