Da den første Note kom, var min reaktion formentlig ikke helt ulig mange andres: Hvad i alverden har Samsung tænkt her?! Vil jeg virkelig gå rundt med en mindre fladskærm i lommen, kan den overhovedet være i lommen?

Jeg grinede lidt ad den gigantiske skærm og ad den medfølgende pen, der fik det hele til at lugte af 90’erne. Efter faktisk at have brugt mobilen et stykke tid indså jeg pludselig, at alt var anderledes.

Jeg elskede den gigantiske skærm, jeg og mine venner tegnede sjove billeder med pennen, og kunne den ikke være i jeanslommen, syntes jeg nærmere, at det var jeansene, der var noget galt med. Kort sagt, jeg blev temmelig vild med Note.

Jeg var åbenbart ikke ene om det, eftersom mobilen blev noget af en uventet succes. Derfor er det heller ikke overraskende, at Samsung lancerer en efterfølger, der faktisk nu er kommet i to varianter, en med 4G og en uden 4G.

Min første reaktion er ikke den samme som med forgængeren, jeg har jo trods alt vænnet mig til den ”ekstreme” størrelse, og store mobiler med skærme over 4 tommer er efterhånden lige så almindeligt som DSB’s forsinkelser.

Udseendet er ikke helt det samme som Notes. 2’eren minder mere om Galaxy S3, og det gælder først og fremmest formen (men desværre også det plastikagtige). Men hvor forgængeren var ret bred, er Note 2 lidt smallere og i stedet lidt længere. Sammenligner man med S3, har den mindre ”død flade” omkring skærmens øvre og nedre del.

LÆS TEST: Googles nye supermobil Nexus 4 giver mest smæk for skilling

Smalt er fint, men Note 2 er trods alt en stor mobil, og at bruge den med én hånd er ikke det letteste. Samsung har implementeret lidt smarte hjælpemidler, der skal gøre det lettere, men mere om det senere.

En anden del, der er lavet om, er pennen. Vores kan dog være et mandagseksemplar, eftersom penknappen faldt ud, da vi tabte den ved fotograferingen. Man kunne dog trykke den tilbage på plads, og den er ikke faldet ud siden. Vi må helt enkelt håbe, at andre ikke rammes af det.

Pennen er denne gang mere lig den, man finder i tabletten Samsung Galaxy Note 10.1, og det er en positiv udvikling. Den er tykkere end forgængeren, mere ergonomisk med en flad side, og den lille knap er nu rillet, så man lettere kan mærke, at man har fingeren på den.

Pennen virker også meget præcis, nu ligner mine Draw Something-tegninger i hvert fald næsten det, jeg forsøger at tegne. At det ikke er perfekt, skyldes snarere mine manglende kunstneriske talenter.

Du kan læse hele testen af Samsung Galaxy Note 2 4G her.

Samsung Galaxy Note 2 – specifikationer og pris

Mål: 80,5 x 151,1 x 9,4 mm Vægt: 180 gram

Skærm: 5,5 tommer, 1280 x 720

System: Android 4.1.1 Kamera: 8 megapixel, autofokus, 1080p video

Hukommelse: 16/32/64 GB lagring RAM: 2GB

Processor: Firkernet ARM Cortex-A9 på 1.600 MHz

Maksimal datahastighed: HSDPA 21 Mbit/s

Bluetooth: Bluetooth v 4.0 (Apt-X Codec-understøttelse)

LE GPS: A-GPS og Glonass, Google Maps og Google Navigation

E-mail: Ja, via pop3, imap og Exchange samt Gmail-app

Øvrige funktioner: NFC, USB 2.0, S-beam www.samsung.com/dk

Pris: Fra cirka 4.300 kroner

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.