Mobilkameraet har i sig selv jo altid være et kompromis. Kameraet i en mobiltelefon skal fylde mindre end i et rigtigt kamera, og som resultat af det, bliver billederne helt enkelt dårligere. Sådan har reglerne været frem til nu.

Samsung har prøvet sig lidt frem inden denne model. Først det store Galaxy Camera, der også havde Android, men ikke kunne ringe, så Android mest var med for at du skulle kunne dele dine billeder hurtigt og enkelt.

Kameraet Samsung Galaxy NX tager yderligere et skridt, og du kan skifte mellem forskellige objektiver, men det kan heller ikke ringe, eftersom det ville se endnu mere tosset ud mod øret end Galaxy S4 Zoom. Størrelsen på denne telefon er jo især meget upraktisk, når den skal være telefon.

De bedste mini tablets – vi kårer vinderen!

Ved du ikke helt, hvordan du skal få de store 6-tommers telefoner ned i buskelommen, så er Samsung Galaxy S4 Zoom mindst lige så stor en gåde.

Det, der gør kameraet så godt, er kombinationen af rigtig Xenon-blitz og zoomen. Frem for alt bemærker jeg også, når jeg zoomer, at kameraet hurtigt tilpasser farvegengivelse og skarphed, noget ingen anden kameramobil klarer i dag.

Men så er Samsung Galaxy S4 Zoom egentlig også mere kamera end kameramobil. Selv rystereduceringen hjælper til, især når jeg filmer og tager billeder med maksimal zoom, hvor selv den mindste rystelse ellers kan resultere i uskarpe billeder.

Læs hele testen af Samsung Galaxy S4 Zoom her, hvor du også kan se billeder skudt med telefonen, samt se vores endelige dom og pris.