Selvom det er et skrækscenarie for mange, når vi taler fremtid, så er det faktisk allerede nu muligt at lege cyborg. Man kan nemlig i få opereret en NFC-chip ind i kroppen for på den måde at udnytte NFC-teknologiens muligheder bare ved at bruge kroppen.

NFC står for Near Field Communication og er en teknologi, der kun fungerer over meget korte afstande, typisk 4-20 centimeter. I dag bruges den typisk til at parre for eksempel en mobil med en bluetoothhøjtaler ved bare at holde de to enheder hen til hinanden. NFC kan også brues til at låse og åbne døre med elektroniske døre eller til digital, trådløs betaling.

Det, man primært forventer skal drive NFC-teknologien, er mobiltelefonen. Den har man næsten altid med sig og har den de teknologiske forudsætninger for at kunne udnytte NFC-teknologiens muligheder. Men allerede i dag kan man faktisk også bruge kroppen til bærer af NFC-teknologien. Det sker ganske enkelt ved, at man får en NFC-chip opereret ind i kroppen og så skulle man i princippet bare kunne føre hånden hen over for eksempel dørlåsen for at låse op.

Det satte vi os naturligvis for at prøve og vi fik en NFC-chip opereret ind i hånden og har nu testet den i to måneder.

Se inden du køber: Bedste pris på mobilabonnementer med fri data

Selve chippen er faktisk “død”. Den er så lille, at der ikke er plads til et batteri, så den vækkes til live af den enhed, den skal arbejde sammen med.

Det burde være rigtig smart at kunne låse ens telefon op med en NFC-chip i hånden. Men det kræver meget høj præcision, når man holder hånden hen til telefonen og et almindeligt plastcover på en par millimeter i tykkelsen var nok til helt at spænde ben for modtagelsen.

Vi prøvede også chippen som passérkort til forskellige døre, men det var typisk ikke teknologien der var problemet her - det var menneskene i stedet for. Når jeg kom med min NFC-hånd var det pludselig et cyberspace-spionage problem og det var svært at få lov til at benytte min NFC-hånd.

Vil du sætte lås på en dør indendørs derhjemme, kan du sagtens bestille en lås til det og det fungerede faktisk rigtig fint. Så kunne jeg ganske enkelt bruge min hånd til at låse døren med eller at låse den op.

Hvad kan man ellers med en NFC-chip i hånden? Oghvad med biohacking af menneskets krop? Hvad koster det at få sådan en chip opereret ind i kroppen og er der andet, man skal vide, når det kommer til at kople sin krop op? Læs mere om vores liv som cyborg.