Foto: PR-foto

Doros seneste produkt er rigtig interessant set fra et helt andet perspektiv, end hvad selskabet måske havde tænkt fra starten. Phoneeasy 740 er en Androidt-telefon med touch-skærm og slide-ciffertastatur, hvor samtlige knapper på telefonens forside er ganske store for at passe til ældre, der måske ikke ser så godt tæt på uden læsebriller.

Android-delen i telefonen kunne lige så godt have været Doros eget system med tilføjelser til touch-skærm, for det er ikke til at se nogen steder, at det er Googles styresystem, der futter af sted i baggrunden. Formentlig har Doro alligevel benyttet sig af Android, for at mange af funktionerne i telefonen skulle være lettere at implementere.

Smart for ældre

Udover store knapper og en brugerflade med lige så stor tekst (der kan forstørres endnu mere, hvis det er nødvendigt) er det her helt klart Doros mest avancerede telefon hidtil. Udover opkobling via mobilnettet er der også Wi-Fi, og brugeren kan håndtere såvel mails som surfe på nettet og installere apps.

Det sidstnævnte fungerer lidt specielt, da det kun er Doros egen appbutik, der er tilgængelig, og hvor 'appsene' er både få og omfattet af et ret løst begreb. Da vi testede, var der lidt over ti apps tilgængelige, hvor de fleste af 'appsene' helt enkelt var bogmærker til populære websider.

De resterende var praktiske apps som webradio og lommelygte, og en rigtig Play-butik eksisterer ikke. Egentlig fuldt forståeligt, da alle apps skal specialtilpasses til brugerfladen og der må heller ikke være for mange apps, da målgruppen formentlig kan have svært ved at navigere rundt i Google Play med de hundredtusindvis af apps, der er her. Men ti tilgængelig apps, det er ganske enkelt for få.

Personligt tænker jeg, at min forældre der er 66 og 67 år kunne være i målgruppen for en sådan smartphone her, og i hvert fald min far vil gerne have en række andre apps end dem, Doro tilbyder. Det kunne sagtens få ham til ikke at købe denne smartphone, som det er nu.

Test: Her er en virkelig god Android til under 1.000 kroner

Udover Doros efterhånden klassiske nødknap på bagsiden af telefonen, der kan indstilles til at ringe eller sende SMS til et valgfrit nummer eller til 112, er også Doro Experience Manager indbygget. Det er en webtjeneste, hvor det er tænkt, at de mere mobilkendte kan gå ind og ordne fejl, der kan være opstået ved telefonen.

Tanken er rigtig god, men funktionaliteten er mere eller mindre begrænset til at tilføje eller fjerne apps og redigere hvilket nødnummer, knappen på bagsiden skal forbinde til.

Doro PhoneEasy 740 kører med Android og her kan du læse hele testen, hvor vi fælder dom over, hvordan det fungerer i en Android-mobil.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.