Hidtil har 3 siddet tungt på markedet for billig roaming i udlandet, men nu bliver de presset af Telia, der er klar med en ny løsning, som de kalder for Telia Roam Like Home Europa.

Det er en tillægstjeneste, der enten følger med som en tilvalgsmulighed i ens Telia-abonnement eller den kan tilkøbes for 99 kroner om måneden.

Med Roam Like Home Europa i sin mobilpakke kan man tage den inkluderede data (op til 10 GB) med til udlandet og samtidig får man fri tale og fri sms/mms.

Se guide: Billig mobilabonnement med 4G

Roam Like Home Europa bliver en tillægspakke på lige fod med Telias andre tjenester som fx Spotify og HBO. Det betyder, at man kan vælge mellem Roam Like Home Europa, Spotify eller HBO i de Telia-abonnementer, der omfatter disse tjenester.

Det er muligt at vælge for eksempel HBO som en fast del af ens mobilpakke, men ved man, at man skal rejse til udlandet på ferie i et par uger, så man kan skifte HBO ud med Roam Like Home-løsningen i denne periode.

Se guide inden du rejser: Billig roaming i udlandet.

Nicolas Fredriksen, teleanalytiker på prissammenligningssitet telepristjek.dk, forklarer om tjenesten, at dens fleksibilitet med til- og afmelding af Roam Like Home Europa alt efter ens behov, er en stor styrke ved Telias nye tilbud.

Har man et mobilabonnement hos Telia, der ikke inkluderer en af Telias tillægstjenester, så koster Roam Like Home 99 kroner om måneden.