Er du kunde hos TDC, er der fare for, at du modtager en fupmail i disse dage.

Mailen har TDC som afsender, men den er i virkeligheden sendt af kriminelle. Denne slags camouflerede mails kaldes for phishingmail.

De kriminelle skriver i fupmailen, at TDC er ved at opgradere sikkerheden på TDC Webmail, og at du derfor bliver nødt til at sende dem dit brugernavn samt din adgangskode.

- Mailen stammer på ingen måde fra TDC. Vores vurdering er, at svindlerne bag mailen vil forsøge at overtage modtagerens mailkonto. Sker det, kan den bruges til kriminelle aktiviteter, siger TDCs pressekontakt.

Modtager du denne mail, opfordres du til at slette den med det samme.

- Vi oplever desværre, at der med jævne mellemrum sendes den slags mails rundt, hvor vores kunder opfordres til at udlevere oplysninger, der kan misbruges. Vi kan ikke advare nok imod, at TDC’s kunder på nogen måde svare på sådanne mails, lyder opfordringen fra Lars Højberg, der er teknisk sikkerhedschef i TDC.

Har man svaret på mailen og udleveret de ønskede oplysninger, skal man omgående kontakte TDC Kundeservice. Telefon 80 80 80 10.

TDC's 5 gode råd om phishing:

Forhold dig kritisk til de mails, som spørger efter følsomme oplysninger som kreditkortoplysninger eller brugernavn/password.

Lad være med at aflevere følsomme informationer som kreditkortoplysninger eller brugernavn/password i en mail.

Hvis du i en mail bliver bedt om at aflevere følsomme oplysninger på en web-side, så skriv firmaets internet-adresse, som du allerede kender den, på adresselinjen i browseren i stedet for at følge et link i mailen.

Hvis du er i tvivl om ægtheden af en mail eller en hjemmeside, så kontakt det 'rigtige' firma.

Når du på en webside afleverer følsomme oplysninger, så vær sikker på, at du er på en krypteret forbindelse. Det kan man ofte se ved, at adressen indledes med 'https' og ikke bare 'http', og at der er en hængelås i statusfeltet nederst på siden.