Parrot er kendt for at lave for eksempel glimrende speakerphones til biler, men de gør sig også i andre lydprodukter, for eksempel højtalere.

Med Zikmu Solo har de slået pjalterne sammen med designeren Philippe Starck – på den baggrund kan der være grund til at tro, at Zikmu Solo vil være en direkte konkurrent til B&O Beoplay A9.

Der kan argumenteres for og imod den påstand. Hvor A9 er rund og ligner en satellitmodtager, er Zikmu Solo slank og tårnformet. Zikmu Solo er sådan set pæn nok men er lavet i plastik og føles langtfra så speciel og eksklusiv som A9, når man løfter og ser på den. Den vil ikke dominere rummet, den står i, på samme måde som A9 og vil også kunne placeres langt flere steder i et rum, så den ikke bliver så synlig.

Tre højtalere

Højtaleren består kun af én enhed, men alligevel er det lykkedes Parrot at levere en rigtig overbevisende stereolyd. Den ene enhed er nemlig udstyret med tre højtalere i den øverste del. Uden at gå for meget i nørd-detaljer, så sender to af dem lyden til højre og til venstre for højtaleren, mens den tredje sender lyden ud foran og bag ved højtaleren.

Der er fint med power i med 100-wattshøjtaler. Den kombination giver indtryk af en stereolyd, som man kender fra en klassisk tohøjtalerkonfiguration.

Sådan forklarer Parrot det selv, og undertegnede må medgive, at stereoeffekten er klart til stede.

Guide: 5 ting du skal overveje inden du køber dock til iPhone

Lyden er ellers rigtig klar med god dynamik i selv lavere frekvensområder, og der er tilmed god bund i bassen.

Den nederste del af Zikmu Solo gemmer på en woofer, som sender lyden ned mod gulvet, inden den breder sig i rummet.

Men rækker det til at tage kampen om med B&Os mægtige Beoplay A9 og hvordan kan man koble den op til sin smartphone?

Find svar på det her, hvor vi også deler karakter ud til Zikmu Solo.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.