Udbuddet af tastaturer til mobiler og tablets, der fungerer sammen med de danske tegn æ, ø og å, er ret begrænset. Lettest er det for dem, der har den seneste iPad-model, eller dig, der vælger en af Acers Android-tablets, der leveres med et løst tastatur. Også Samsung har tastatur specielt tilpasset til deres forskellige tablets.

Hos alle tastaturer i denne test har skrivebekvemmeligheden måttet vige til fordel for enkel og smidig transport. Undtagelsen er Targus Bluetooth-tastatur, der vel først og fremmest er lavet for at bruges sammen med en almindelig computer. I de fleste tilfælde er det let at tilslutte tastaturet via Bluetooth.

Det, der kan give problemer, både med Android og iOS, er, at få det rigtige tastaturlayout og de danske bogstaver på rette plads.

Især med Android kan der være forskel mellem forskellige producenter og versioner af styresystemet, og den letteste løsning er ofte at downloade en app som for eksempel External Keyboard Helper, der giver flere indstillingsmuligheder og valgfrihed, når det gælder forskellige tastaturlayouts.

Fordelene ved at have en tablet eller mobil sammenlignet med en almindelig bærbar computer ligger mest i mobiliteten og batteritiden. Ergonomien er som regel stadig bedre med en laptop.
Vi har testet 6 forskellige tastaturer til tablets.

Læs test: Sony Xperia V er hårdfør, elegant og hurtig

Ultrathin KB Cover er en ret smart kombiløsning, hvor du både får et tastatur og skærmbeskyttelse.
Selve tastaturet har en underside i aluminiumlignende materiale, der minder om bagsiden på en iPad i farven men virker noget mere plastikagtigt.

For at bruge KB Cover som beskyttelse for skærmen fæstner du det på siden af iPad’en med en magnet – præcis på samme måde, som du gør med Apples smartcover.

Når du vil bruge tastaturet, er det bare at tage Ultrathin KB Cover af og stille din iPad i en rille med et magnetisk fæste på tastaturets overside. Selve dockingen føles enkel og stabil; du kan uden problemer løfte din iPad, uden at tastaturet slipper. Tasterne på tastaturet er lavet i et hårdere plastmateriale og giver en fin klikkende lyd, når du trykker dem ned.

Selve tilslutningen til iPad-enheden fungerer smertefrit: Klik på Indstillinger, Alment, Bluetooth, og vælg derefter Ultrathin KB Cover. På højre side af tastaturet er der også en kontrol, hvor du kan deaktivere tastaturet, når du ikke bruger det. Skal Bluetooth-tilkoblingen genoptages, skal du blot klikke på en lille knap på højre side af tastaturet.

Tastaturet virker først lidt småt i forhold til tastaturet ved en stationær computer. Efter et stykke tid vænner man sig dog til det lille format. Tasterne sidder tilpas langt fra hinanden, hvilket gør det forholdsvis svært at glide fra det ene bogstav til det andet, når man skriver.

Ifølge Logitech har Ultrathin KB Cover en batteritid på seks måneder (ved to timers brug per dag).

Vi kan konstatere, at vi ikke har skullet oplade tastaturet i løbet af de uger, vi har brugt det. Ultrathin KB Cover har en række smarte taster med genveje til funktioner.

I praksis betyder det, at du blandt andet kan klippe og sætte tekst ind, fortryde kommandoer og gå til iPad’ens startskærm med et enkelt tryk.

For at genvejene skal fungere, skal du dog holde fn-tasten nede.
 
Logitech Ultrathin KB Cover
Pris: Set til 849 kroner
Fungerer med: iPad 2 og nye iPad
Karakter:  8/10


Læs test af de fem andre tastaturer til tablets her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.