Samsung er nok mest kendt for deres Galaxy-serie. Men nu har de lavet et kamera baseret på Android. Det hedder sjovt nok også Galaxy. Her kan du se en række billeder skudt med Samsung Galaxy Camera.

Det er en svær én at kategorisere. Det ligner et kamera - et kompaktkamera. Det er baseret på Android 4.1.1 (aka Jelly Bean) og navnet er Samsung Galaxy Camera.

På forsiden syner det som et klassisk hvidt lommekamera. Bagsiden er én stor touch-skærm på hele 4,8 tommer. Den indbyggede pop-up-blitz er praktisk, da den er en 'rigtig' blitz og ikke en LED, der lyser op, som vi er vant til det i vores smartphones.

I modsætning til mange af de nye spejlløse systemkameraer, kan man ikke skifte optikken på Samsung Galaxy Camera. Det er født med en 4.1-86.1mm blænde 2.8 til 5.9. Med den fødte optik, har du en zoom på ikke mindre end 21 gange.

De åbenlyse fordele ved Samsung Galaxy Camera er den meget enkle integration med sociale medier. Du kan direkte fra kameraet dele dine billeder på både Twitter, Facebook, Dropbox og via email. Ja faktisk alt, hvad der nu findes af muligheder på en Android-enhed - dog kan man, selvom kameraet har sim-kort, ikke føre almindelige samtaler, men Skype-appen kan som på en Android gøre det muligt at føre VOIP-samtaler. Sjov detalje, men det her er ikke i udgangspunktet en maskine, der skal sørge for, at vi kommer til at tale mere sammen.

LÆS TEST: Samsung Galaxy Note 2 4G er en teknologisk drøm

Datasimkortet, der sidder i Galaxy Camera, sørger bare for, at man altid har en linje direkte ind på de førnævnte sociale medier.

Både SIM kort og WiFi
Samsung Galaxy Camera er altid online, hvis du ellers har sat et sim-kort med dataabonnement i kameraet. Alternativt kan du benytte Wi-Fi, som naturligvis også er indbygget.

Alle billederne i dette galleri er taget håndholdt. Selv ved forholdsvis lang lukkertid, som både 1/40 sek og 1/20 sek, klarer Samsung Galaxy Camera sig faktisk fornuftigt.

Billedkvaliteten er ikke det bedste som er set, men omvendt, så skal man jo altid have formål og begov for øje. Dette kamera er ideelt til lynhurtig deling på sociale medier, men mindre egnet til de uundværlige konfirmationsbilleder.

Så er du til et kamera på farten, hvor du både kan spille Wordfeud, checke din email og opdatere din Facebook, samtidig med du bliver guidet til destinationen af Google Maps, så er det helt klar noget for dig.

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen. I tilfældet med Samsungs Galaxy Camera er prisen på knap 4.000 kroner ret høj, hvis det er et kamera, du er på udkig efter. Hvis du skal bruge en Android-enhed med et godt kamera, kan prisen nok bedre retfærdiggøres.

Du kan se masser af billeder skudt med Samsung Galaxy Camera her
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.