Et kæmpe hul i det sikkerhedssystem, der skal beskytte dine personlige oplysninger, giver hackere fri adgang til dine passwords og kontooplysninger. (Arkivofoto)
Et kæmpe hul i det sikkerhedssystem, der skal beskytte dine personlige oplysninger, giver hackere fri adgang til dine passwords og kontooplysninger. (Arkivofoto) Foto: Fotograf Susanne Lindholm
Det er blevet kaldt den størst fejl i sikkerheden på nettet nogensinde. Her får du en hurtig guide til, hvad du selv kan gøre for at sikre dine fortrolige oplysninger.

Forleden kom det frem, at der de seneste to år har været en alvorlig brist i én af nettets allerstørste sikkerhedsmekanismer, openSSL, som skal beskytte de data, der sendes mellem din computer og en given netside.

epa03439159 An undated handout photo provided by Google on 19 Oc


Der er tale om en krypteringsfejl, der kan være en af de største trusler mod sikkerheden på internettet nogensinde.

Fejlen går under navnet the Heartbleed bug og kan potentielt have spredt dine password og kontooplysninger til hackere over hele verden.

Det værste er, at fejlen eller hullet har eksisteret i hele to år, og blev først kendt for nylig, da forskere fra Google og firmaet Codenomicon opdagede den.

Hullet i sikkerheden berører helt op til 66 procent af netsiderne og dermed mange af de netsider, du bruger hver dag, som eksempelvis Gmail og Facebook.

Men fortvivl ikke! Der er hjælp på vej!

Nyhedstjenesten CNET har lavet en liste over de websteder, der er ramt af sikkerhedsbristen og har lappet hullet, og på sitet Mashable finder du en liste over ramte webtjenester.

På disse sider skal du skifte dit kodeord:

Facebook
Tumblr
Google
Yahoo
Gmail
Yahoo Mail
Amazon Web Services
Intuit
Dropbox
LastPass
OKCupid
SoundCloud
Wunderlist

Se hele listen her.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.