Den helt store overraskelse i 2011 var Skylanders, som tog en hel spilverden med storm med sin nye måde at angribe den yngre målgruppe. Spillet ligger fortsat på hitlisten, hvor efterfølgeren udkommer og det sætter naturligvis enorme forventninger.

Det skal bestemt ikke være en hemmelighed, at vi på Mutanten var voldsomt imponerede over konceptet med Skylanders, da det dukkede op sidste år. Som så mange andre, var vi faktisk skeptiske på forhånd, men den skepsis blev gjort til skamme. Selv i dag - et år efter udgivelsen af det første spil - bliver det ofte spillet af vores yngste test-spillere. Det er en sjældenhed at interessen holdes fanget i så lang tid.

Med Giants er alting næsten vendt på hovedet. Vi er nærmest over-forventningsfulde og er meget spændte på at se, hvordan man har taget skridtet videre. Allerede nu kan jeg derfor afsløre, at vi også er voldsomt glade for Giants. Det er godt nok en efterfølger på godt og ondt, men det er en dejlig fornemmelse at kaste sig ind i en helt ny historie med helt nye udfordringer.

Egentlig er der ikke så meget, der er ændret. Vi befinder os i et fantastisk univers og vores figurer, naturligvis også dem fra det første spil, hopper ind i spillet via portal-hardwaren. Umiddelbart synes spillets sværhedsgrad at have fået et lille hak opad, da opgaverne synes en kende sværere. De mange angreb og egenskaber de forskellige figurer besidder, synes også at være udviklet, så den del fungerer rigtig godt.

Den største forskel på Giants og Spyro er, at man denne gang kan købe noget for de mønter man indtjener. Det har stor betydning at man kan købe nøgler, hatte og eleksirer og en rigtig god tilføjelse, for i etteren havde man ikke noget at bruge sine penge til. Hattene i spillene, som man kan finde undervejs er også af stor betydning og også her, er der forbedringer og alt i alt er der meget mere af disse lidt strategiske dele, hvor man skal overveje hvad man skal købe og bruge. Det er et stort plus. Det er forresten vigtigt, at mange af de figurer du har spillet med i Spyro, har opsamlet mange penge, som du kan bruge nu.

Selvom der kun er 16 kapitler i Giants mod 22 i Spyro betyder det ikke, at spillet er 'mindre'. Der er som tidligere nævnt forskel i sværhedsgrad og banerne virker også større. En 'sjov' ting er i øvrigt, at man ikke kan hoppe nu. Hvorfor det element er pillet ud, virker besynderligt.

Som forgængeren kan man bruge sin portal på alle andre maskiner og tage sine figurer på sin PS3 med over til kammeratens Xbox. Man kan bruge sine gamle figurer i Giants, ligesom man kan bruge de nye figurer i det første spil - dog minus 'kæmperne', som ikke kan spille med.

Det er altid sjovt at være med i co-op delen, hvor man kan være sammen om at bekæmpe modstanderne. Et stort ønske til det næste spil må være, at der er mulighed for at spille 4 sammen online.

Har man af den ene eller anden grund misset Skylanders sidste år, er det bare om at komme ud og investere i Giants. Det er en herlig fortsættelse af historien med tilpas mange nye tiltag. Bliver igen en af de helt store spil til juleaften og det er der bestemt en god grund til.

Maskiner: PS3, Xbox, Wii, Nintendo DS, PC

Genre: Action/platform

Anmeldt af: Mutanten.dk

Stjerner: 6/6

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.