Maskiner: Xbox 360
Genre: Controller
Anmeldt af: Mutanten.dk
Stjerner: 5/6

Man skal naturligvis altid have øjne og ører åbne når Razer sender nyt tilbehør på markedet. De prøver nu igen med en controller til Xbox 360. Den har programmerbare knapper, men er ikke trådløs og oven i købet dyrere end Microsofts originale. Går det?

Det starter dog særdeles godt, når man kommer hjem med sin nye Sabertooth, for det første man møder i æsken, er en meget flot og brugbar 'taske', som man kan opbevare og transportere sin Sabertooth i. Det skriger fra første færd af kvalitet. Dernæst finder man ud af, at den ikke er trådløs. Det kom lidt bag på mig, men er ikke noget problem for mig.

Der er en rigtig lang ledning med, som er af høj, høj kvalitet, så man ikke skal være bange for at den går i stykker. Det er også en smule overraskende, at man kan afmontere ledningen fra controlleren. Det er smart nok i transportsituationer, men ellers et besynderligt valg.

Når Sabertooth er aktiveret lyder de fire action-knapper og det er faktisk fint. Dog kan man få en lille snert af 'plastic' her, for når man kigger nærmere på de lysende knapper, kan man se en lille 'snas' af det hvide diodelys under den farvede skal. Kan virke lidt skrøbeligt. Og så er der lige den lille 'skærm', der lyser op, nederst på fronten af controlleren. Smart, tænker man.

Man har nemlig en lille Oled-skærm på sin controller, hvor man kan tjekke forskellige former for status og vælge derfra. Det er beregnet til, at man kan vælge en af de profiler, man kan programmere på Sabertooth og i stedet for en knap man kan trykke mellem forskellige indstillinger, har man altså en mini-skærm. Prof.

Sabertooth har hele seks programmerbare taster og selvom jeg aldrig har haft det store behov for denne feature selv, kan jeg sagtens se ideen. Her støder vi dog på et af problemerne ved controlleren. Selvom det er rimeligt let at lave sine profiler, er det ikke altid let af håndtere dem.

Hvis man har en almindelig halvstor mandehånd, sidder nogle af de mange ekstra knapper simpelthen i vejen. De 4 ekstra taster på bagsiden kan man let komme til at berøre ved en fejl og de to ekstra ved siden af skulderpuderne, kan omvendt være svære at nå.

Der er ingen tvivl om, at Sabertooth er en noget bedre controller end Onza. Der er enorm forskel på kvaliteten. Når man sidder med Sabertooth i hånden ligger den lige så godt som Microsofts originale. De to sticks virker solide, mens de fire action-knapper virker lettere at trykke ned, men dog også mere skrøbelige.

Jeg har ingen problemer med en ledning. Tværtimod synes jeg det er en fordel, at man ikke skal købe batterier hele tiden. Man skal dog have med i sine overvejelser om man vil betale 649 kr. for de ekstra features Sabertooth tilbyder.

Har man behovet for at lave 'sine egne' genvejs-knapper, har vi ikke set nogen bedre controller på markedet, men som almindelig Xbox-controller er det en for dyrt købt løsning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.