Vi er blevet tæppebombet med videoer og informationer på det nye Hitman-spil. Naturligvis specielt fordi det er danske udviklere, der står bag. På forhånd er forventningerne derfor skyhøje og det er da også med en vis national stolthed, man kaster sig over spillet. Heldigvis går det danske flag helt til tops

Jeg har altid været glad for den såkaldte stealt-genre, da den giver et dejligt afbræk fra de meget larmende og voldsomme skydespil. I disse sniger-spil gælder det jo om at komme uset rundt og helst leve i skyggen og lave så lidt ravage som muligt. Det er en helt anden udfordring end Call of Duty.

Det er efterhånden en del år siden, vi sidst har set noget til Agent 47 og de mange år har givet IO Interactive god tid til at tænke på dette projekt. Det kan man egentlig godt se, for der er rigtig menge gode detaljer og der er lagt en god gang kulsort humor ind i spillet. Jeg har lidt svært ved at vurdere om humoren fanges af alle, eller måske omvendt nærmere virker modbid på nogen.

Scenen er sat, som vi kender det. Du skal udføre en række mord. Din arbejdsgiver er ligeglad med, hvordan du løser opgaven. Derfor er det op til dig, om du vil skabe ballade, eller om du vil bevæge dig i skyggerne. Det er klart det mest behagelige, at liste sig uset rundt, så du ikke skal i direkte konfrontation med en masse fjender, men det er også det langt mest besværlige. Omvendt er det også en uhørt stor tilfredshedsfølelse, når et veltilrettelagt 'hit' udføres. Som vi kender det fra tidligere spil, er det en stor fornøjelse at infiltrere miljøet omkring dit mål. Det er en fantastisk god sport at nedlægge de håndlangere der beskytter dit mål, at stjæle deres tøj og skaffe sig af med deres lig. Jo, en Hitman lever i en spændende verden... !!

IO Interactive har altid været gode til at skabe en stemning, der får spilleren til fuldstændig at leve sig id i spillet. Stemningen i dette spil, overgår dog alt andet, vi har set. Det er ret unikt og man bliver virkelig draget ind i Agent 47's verden. Der er mange mindeværdige scener i spillet, som vil brænde sig ind i din hukommelse, når du har 'været der'. Det er efterhånden en sjælden oplevelse.

Absolution har mange kvaliteter. Historien i spillet stikker en smule ud fra de tidligere, hvilket giver spillet en god tvist. Man kan optjene "Instinct"-point gennem spillet, ved at udføre sine opgaver fejlfrit. Det betyder at man kan hive nogle instinkt-fordele frem senere, ved f.eks. at kunne se fjender gennem vægge, at kunne finde skjulte våben osv.

Slutteligt vil jeg fremhæve spillets forrygende brug af at lade spilleren blande sig i store menneskemængder. Det er en utrolig fed fornemmelse at gå gennem nogle kæmpe menneskemængder og betragte miljøet. Det er ikke altid, man synes man har tid til at nyde sådanne dele i et spil, men i Hitman er det nærmest 'indbygget', at du skal være tilskuer til de mange flotte detaljer, der er skabt.

Det er en kæmpe forløsning, at Hitman er så godt et spil, som det viser sig at være. Som dansk medie vil man så gerne, at danske tiltag skal lykkes og det gør det med Absolution. Et superfedt spil, som kan anbefales på det varmeste.

Maskiner: PS3, Xbox, PC

Genre: Stealth/action

Ameldt af: Mutanten.dk

Stjerner: 5/6

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.