Foto: PR-foto

Underholdningsmarkedet eksploderer som altid op mod jul, både for musik, film og spil. Man kan hurtigt frygte at der er flere producenter, som udnytter årstiden og derfor går på kompromis med kvaliteten. Det ser man ofte med musikken.

Det vælter også ind med topnavne og klasse A spil og FORZA HORIZON er ingen undtagelse. Spørgsmålet er derfor, om vi skal ønske sig det i julegave, eller har FORZA teamet også ladet sig påvirke af årstiden??

Når man taler om bilspil, føler jeg, at man bevæger sig ind på et farligt område, hvor der er utrolig mange meninger og holdninger, fra mange forskellige personer. De fleste af os har benzin i blodet og flere af jer derude, arbejder måske også med biler på hobbyplan, eller som jeres daglige levevej. Bilspil er i dag så realistiske og på den tekniske del, er det faktisk en fordel, hvis man kender lidt til motordele i virkeligheden, for det kan man rent faktisk bruge i bilspil i dag. I virkeligheden har jeg ingen forstand på biler og jeg er meget svær at tilfredsstille, når det gælder bilspil, fordi jeg syntes de har en fælles tendens til at blive ensformige og frustrerende, bare fordi du måske ikke er verdens bedste racerkører. Okay; det er med det udgangspunkt jeg startede med at spille FORZA HORIZON og jeg håber, der er flere af 'min slags' derude!!

Selve hovedeventen (racerløbet) forgår i USA, i staten Colorado, i områder hvor der er byer, bjerge og masse af ørken og grusveje. Spillet er faktisk (til min store overraskelse), bygget op i et åbent 'sandkasse miljø', hvilket er helt vildt fedt. Du er fuldstændig nybegynder og er en ukendt person, som vil prøve kræfter med det verdenskendte Racerløb Festival. Du ankommer til Race Centralen, hvor du melder din ankomst i din gamle Volkswagen 95´ Corrado VR6. Man føler sig virkelig lille, blandt alle de fede biler og rige mennesker. Derefter modtager du et gult armbånd, som åbner op for lidt forskellige løb, rundt omkring i staten. Spillet har Race Centralen, som er et festival-område og hjertet i spillet. Her har du mulighed for at gå i garagen, opgradere din bil, købe/sælge biler og meget mere. For at komme frem til de forskellige løb, skal du selv køre frem til punkterne, som er vist på et kort. På kortet har du mulighed for at se alle 'events' og du kan sætte din GPS, som derefter hjælper dig på vej. Afstanden bliver vist på din HUD i kilometer og det fortæller én, hvor imponerende stort hele sandkassen er. Efterhånden som du kommer længere frem i spillet, låser man flere og flere 'events' op, og det er ikke alle, hvor det kun gælder om at vinde racerløb.

De forskellige løb man kan melde sig til, kræver forskellige biler og derfor kræves det, at man har flere typer biler i garagen. Bilerne er opdelt i klasser, A, B, C osv., så du kan naturligvis ikke bare købe en Ferrari Enzo og stille op mod en flok gamle slæder fra 90´erne. En af måderne du optjener penge på, er som altid, at vinde løb og slå de forskellige karakterer, som er med i spillet. Det giver selvfølgelig flest penge at få en sejr, men du får også penge for lavere rangeringer. Lige dette punkt gør, at dette spil ikke bliver frustrerende på noget tidspunkt. Du kan altid køre lidt rundt i det fri landskab og vende tilbage, når du mener du er klar igen. I mellemtiden kan du prøve andre nye eller gamle gennemførte baner og tjene flere penge. Du er aldrig helt låst fast, som i så mange andre spil. Længere inde i spillet, vil du møde nye outposts, hvor du får andre opgaver end at køre race mod andre. Når du har gennemført opgaverne for dem, får man mulighed for at 'fast travle' på kortet, så går det hele lidt hurtigere. Man kan sammenline det lidt med GTA, hvor man kan fast travle med Taxi og i øvrigt er GPS systemet også på samme måde. Du vil også få mulighed for at køre gadeløb, hvor der ofte er store pengepræmier, eller biler, på højkant.

Grafikken er så fantastisk flot, at jeg sjældent har set lignende. I begyndelsen af spillet ser man en intro, som er en rigtig film med ægte mennesker og biler. Men da spillet så går i gang, igen med en lille intro, blev jeg faktisk i tvivl, om det var spil eller film nu? Det var spillet som var i gang, og jeg sad med åben mund og polypper. Sidst, men ikke mindst, er der gjort rigtig meget ud af multiplayer og fællesskab. Du kan køre én mod én på alle baner. Du har mulighed for at tage fede billeder af din bil mens du kører, billedet kan du uploade på FORZA´S netværk og dele med andre. Du kan også købe biler over nettet med rigtige penge, men pas på med det - det går lige pludselig rigtig stærkt med at tømme kreditkortet. Jeg bliver nødt til at runde af med anmeldelsen, men jeg kunne blive ved. Der er mange flere fede detaljer som bare skal opleves

Maskiner: Xbox 360
Genre: Racing
Anmeldt af Mutanten.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.