Det er efterhånden fire år siden, Far Cry 2 blev udgivet og nu er tiden moden til treeren. Spillet er i bund og grund stadig et Første-Person-Skydespil, men der er tilføjet så meget mere, at det er svært kun at kategorisere spillet under den genre. Læs videre og se hvad Ubisoft Montreal har fået de seneste fire år til at gå med.

Du (Jason Brody) nyder det gode liv, sammen med dine venner, hvor I fester, og lever en meget forkælet og sorgløs tilværelse. I tager på en tur med faldskærmsudspring til en tilsyneladende ubeboet ø, hvilket ender med at blive en stor fejltagelse. Ikke alene er øen beboet, men den kontrolleres af den mentalt forstyrrede krigsherre Vaas.

I Vaas’ univers, er menneskeliv en handelsvare, hvor liv og død afgøres i splitsekunder. Du og dine venner tages til fange og skal sælges som slaver.

I starten er du en ganske almindelig ung mand, der aldrig har holdt et våben, eller skullet kæmpe for livet. Det vendes der godt og grundigt op og ned på, da du må finde en flugtvej ud af lejren, du er fanget i. Derefter tager historien fart, og du må kæmpe dig igennem usandsynlig mange forhindringer for at komme igennem Vaas’ menneskeskabte helvede.

På øen Rook Island findes der stadig rester af den oprindelige befolkning, Rakyat. De har langt færre ressourcer end Vaas’ pirater, men fordi de kender deres ø så godt, lykkes det dem at holde stand. Denne modstandsbevægelse bliver dine allierede i kampen for at redde dine venner. Du får nyttig information om hvordan du overlever i junglen og hvordan du kan fremstille hjælpemidler og medicin.

Far Cry 3, er som nævnt ikke bare et Første-Person-Skydespil. Der er et stort antal sidemissioner og områder du kan udforske.

På øen er der mange dyr, som du skal nedlægge for at få fat i deres skind og planter du skal indsamle, for at lave medicin, der f.eks. kan hele skader. Inde i junglen findes der også rovdyr, som sagtens kan nedlægge en splejs som dig, så pas hele tiden på dine omgivelser. Rundt om på øen, findes der køretøjer du kan køre i, og huse og skure hvor du kan skjule dig og finde forskellige genstande.

De fleste genstande kan sælges, så du kan få penge til at opgradere til andre våben. Der er, alt efter hvor mange penge du har, mulighed for at vælge mellem et stort udvalg af våben og ammunition. Du starter ud med kun at kunne bære et våben ud over din machete, så der er god grund til at vælge det rigtige våben til den mission du drager ud på. F.eks. er en lille kaliber pistol ikke det bedste våben, hvis du er på vej ud for at jage vildsvin.

Hvis du derimod er på vej ud for at snige dig ind på en gruppe af fjender, vil en lyddæmper til dit våben måske være en god investering.

Du kan hele tiden selv bestemme hvordan du løser de forskellige opgaver. Er du til kamikaze-stilen, kan du vælge at ræse en stor 4-hjulstrækker ind i en fjendelejr, mens du skyder vild omkring dig.

Du kan også vælge at snige dig gennem det høje buskads og nedlægge fjenderne helt lydløst med din machete. Sådan er Far Cry 3 hele vejen igennem. Du vælger helt din egen stil og hvordan du forholder dig til omgivelserne hen ad vejen.

Der er ingen fast rækkefølge du skal følge, og der er ingen der bestemmer om du vil bruge flere timer på egen hånd, med at udforske øen. Der er naturligvis en vis grad af liniær sammenhæng, i de missioner der hører til hoveddelen af historien, men resten er meget sandkassepræget.

Rook Island er virkelig flot lavet, og der er kun ganske få skønhedsfejl. Personerne er fantastisk gode, og hvis du modtager en trussel, er du ikke i tvivl om, at den er ægte. Følelsen af frygt er meget realistisk, når en slange eller tiger pludselig angriber dig, og du indser, du ikke er den øverste i fødekæden.

Far Cry 3 er meget mere end et almindeligt Første-Persons-Skydespil, fordi det træder langt udenfor den lineære historie, der er normen.

Den store grad af selvbestemmelse og de mange muligheder for valg af sidemissioner og opgaver, giver mulighed for at bruge rigtig meget tid i spillet. Når du langt om længe er færdig med din egen del, er der yderligere mulighed for co-op og deathmatches online.

Den høje grad af realisme der er i Far Cry 3 gør, at spillet ikke kan anbefales til yngre spillere, og det er derfor også sat til den øverste aldersgrænse.

Far Cry 3
Maskiner: PS3, Xbox, PC
Genre: Skydespil
Anmeldt af: Mutanten.dk
Stjerner: 6/6
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.