Epic Mickey 2: The Power of Two
Epic Mickey 2: The Power of Two

Mickey er tilbage, og denne gang sammen med hans ven Oswald, den heldige kanin. Som titlen antyder, er 2 bedre end een, og derfor er der dømt co-op i stor stil, i Disneys magiske verden Wasteland, som hærges af besynderlige jordskælv, og mystiske kræfter.

Wasteland, landet hvor de glemte tegnefilmsfigurer bor, bliver hærget af underlige jordskælv, da den gale doktor fra det første Epic Mickey, dukker op. Han har tilsyneladende erkendt sine fejl, og for at råde bod på det hele, tilbyder han Oswald og de andre figurer, at hjælpe dem med at genopbygge byen. Oswald lader tvivlen komme ham til gode, men kontakter alligevel Mickey i den anden verden, for at komme og hjælpe. Sammen drager de igennem det magiske univers, for at komme til bunds i mysteriet.

Spillet er bygget op omkring et co-op koncept, der gør at man kun kan klare banerne ved at hjælpe hinanden. Den ene figur man kan spille er Mickey Mouse, som er udstyret med en magisk pensel. Med penslen kan du enten male bygninger og ting som derved kommer til live, eller du kan, med din fortynder, viske ting ud. Det betyder at der reelt set kan stå en bygning, der umiddelbart ikke giver anledning til den store interesse, men begynder man at viske ud, kan der inde bag murerne gemme sig skjulte gange og skatte. Omvendt kan man stå på kanten af et krater, og via sin pensel male sten som man kan gå på.

Den anden figur man kan spille, er Oswald, den heldige kanin. Oswald er udstyret med en fjernbetjening der kan betjene forskellige elektriske dimser, og udover det, kan han bruge sine lange ører til at flyve med. Den grafiske stil i Epic Mickey 2, er der ikke meget at komme efter. Animationerne og hele det skæve setup i Wasteland, er super charmerende, og har en hel del til fælles med spillet Toy Story 3. Toppen af kransekagen er dog de fantastiske cutsekvenser, der skifter mellem en god blanding af 3D, musical, og en lækker grynet 2D streg (sjældent har jeg været så begejstret for at se cutsekvenser).

En anden god ting, er hele universet og ideen omkring alle de glemte Disney figurer, der lever deres eget liv i Wasteland. Stille og roligt stifter man bekendtskab med lokationer og figurer fra hele Disney universet, og igen og igen kommer man i tanker om de gamle tegnefilm, man er vokset op med. Selvom det er Disney der står bag, er Epic Mickey dog ikke helt så gennemført og børnevenligt som man kunne have forventet. For det første kan det være svært at finde hoved og hale i, hvad det egentlig er man skal, og hvor man skal hen. Spillet er dog udstyret med et kort, som desværre er lige så ubrugeligt som en Playstation uden controller. Man ender tit i situationer hvor man render rundt for at se, om der skulle være noget, man havde overset et sted.

En anden ting er Oswald, som ind i mellem selv har misforstået hele co-op delen. Spiller man to spillere, skal man være rimelig skarp på at hjælpe hinanden, og spiller man med sønnike, kan det godt ende i frustration, når ting til tider skal times så godt, at han må logge ud, så farmand kan klare skærene selv. Her kommer så det næste problem med Oswald. For hvis man nu som singleplayer regner med at Oswald automatisk klarer hvad han nu skal klare, så tager man fejl. Tossen render tit rundt i sine egne tanker, og gør ikke altid det han bør gøre, for at man kan komme videre i spillet.

Epic Mickey 2, er et fantastisk univers og et "trip down memory lane". Det har en charmerende grafik, og indeholder nogle virkelig gode momenter. Der er en del timers god underholdning, men man skal samtidig også være udstyret med en vis mængde tålmodighed. Da det er Disney Interactive Studios der har lagt navn til, havde jeg personligt forventet en noget mere intuitiv oplevelse, samt et gameplay der sad lidt mere i skabet end tilfældet er.

Maskiner: PS3, Xbox, Wii, Vita, 3DS
Genre: Platform, action
Anmeldt af Mutanten.dk
Stjerner: 4/6

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.