Maskiner: PS3, Xbox 360
Genre: Slåskampe
Anmeldt af: Mutanten.dk
Stjerner: 5


Oven på udgivelsen af Tekken, dukker også en anden gammel kending i genren op. Dead Or Alive har altid været garant for et spil med fed grafik bygget over flotte piger, men i 2012 skal serien tilsyneladende også være kendt for noget andet. I hvert fald er ambitionerne meget store, så vi tester om resultatet kan følge med..

Dead Or Alive har i min optik altid været et lidt misforstået spil. I et forsøg på at finde sin niche for mange år siden, da markedet var oversvømmet med kampspil, valgte Tecmo at satse på et spil med letpåklædte damer. Det tog al opmærksomheden fra det væsentlige, nemlig selve slåskampene. Her var Dead Or Alive nemlig rigtig godt med og kunne sagtens udfordre de største spil. Men på grund af et lidt forkert fokus blev Dead Or Alive lidt et 'fy-spil' og slog aldrig helt igennem.

Nu har man så delvist revurderet situationen. Der bliver ikke smidt uanede mængder af skodspil på markedet længere, så der er masser af plads til et godt kampspil - også med dejlige damer. For de er der stadigvæk - i stor stil. Det gør bare ikke helt så meget denne gang, for væk er den tidligere anime-stil, der gjorde Dead Or Alive ærke-japansk og i stedet er kommet en mere rå europæisk stil, som visuelt får det til at ligne et vidunder. Spillet er virkelig flot. Flotte figurer, imponerende baggrunde og utrolig gode animationer, der interagerer med selve spillet. Jeg er overvældet.

Nu er det vigtigste dog stadigvæk selve slåskampene og her er der også virkelig gode ting at hente. Det er altid en god ting, at man kan smide et kampspil på og lade 'nye' gæster fornøje sig med at slås. Det kan man med dette spil. Nye spillere kan gå direkte ind og lave imponerende comboer ved at taste løs. Det synes jeg er en rigtig god ting. Når man også har valgt at bruge tid på spillet og lært sig tricks, er der også dybde. En rigtig god ting er de såkaldte 'counters' - en slags modangreb, hvor man kan tage sin modstander i arme eller ben og neutralisere hans angreb. Det virker især på de spillere, der kun har lært sig et enkelt angreb. De bliver hurtigt sat udenfor indflydelse. Generelt har jeg svært ved at finde noget negativt på selve spildelen. Der er gode tag-elementer, hvor man kan spille to mod to og vil man spille mod andre 'rigtige' mennesker, er der altså masser af muligheder både on- og offline.

Når jeg sammenligner spillet med den eneste ligeværdige modstander på markedet i dag, Takken Tag Tournament 2, finder jeg Dead Or Alive bedst.

Der er masser af dejlige damer, masser af flot grafik og masser af imponerende slåskampe. Så hvad kan man ønske sig mere? Dead Or Alive 5 er det bedste kampspil på markedet lige nu og der er action fra start til slut.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.