Assassin's Creed III er et af efterårets helt hotte titler, og et af de spil jeg personligt har glædet mig allermest til i år. TV-reklamerne har kørt et godt stykke tid og der er virkelig gang i reklameapparatet. Med tårnhøje forventninger, kastede jeg mig frådende over spillet, og hvad der er kommet ud af det, kan du læse her.

Spillet Assassin's Creed III er (sjovt nok) det 5 spil i serien, som på verdensplan har solgt op imod 40 millioner eksemplarer. Kort fortalt er det et historisk action-adventure open-world spil, som primært foregår før, under og efter den amerikanske revolution, i perioden 1753-1783. De amerikanske kolonier og det britiske imperie står på kanten til krig, og ud af løjerne, rejser sig en ny snigmorder, Connor. Halv britte, halv mohawk. Inden vi når så langt, skal vi dog lige introduceres til hele forhistorien og styringen af spillet, via en anden spiller - Haytham Kenway. Hvordan det hele hænger sammen, skal jeg ikke afsløre, men Assassin's Creed III har en rigtig god historie og rød tråd, der hænger godt sammen hele vejen igennem hele spillet.

Assassin's Creed III hiver os, via missionerne, igennem en masse historiske begivenheder, og undervejs stifter vi bekendtskab med bla. Benjamin Franklin, George Washington og et hav af andre historiske figurer. Vi får lov, frit at udforske Boston og New Yorks gader, at sejle rundt ved østkysten, og hvis det ikke er nok, er der et gigantisk skovområde kaldet the American Colonial Frontier, man kan rende rundt i.

Ubisoft har gjort ufatteligt meget ud af omgivelserne, og bygget en grafikmotor, ved navn Anvil Next, til lejligheden. Det gør stemningen yderst intens, og man kan næsten mærke kulden og duggen der falder, når man i de sene nattetimer, sniger sig rundt i kolonibyen Bostons smalle gader. Eller når man senere på året står i selvsamme by, og kigger udover en snedækket skyline, på toppen af et hustag.

Styringen og brugerinterfacet fungerer rigtig godt, og til trods for den noget lange introduktion til spillet, er man godt klædt på, når det hele først går løs. Assasin's Creed III er dog også sin egen værste fjende. Det vil så meget på én gang, at det ikke kan undgås at der er fejl. De "almindelige" glitches som mennesker eller dyr, der hovedløst løber rundt på stedet, med halvdelen af kroppen inde i en bygning, er til at leve med. Dog blev det en tand i overkanten, da jeg efter flere timers spil rendte ind i et uendeligt loop hvor spillet blev ved med at gentage sig selv. Her måtte jeg genstarte spillet, og prøve mig frem indtil jeg havde gennemført missionen - for hver gang jeg fejlede, havnede jeg i samme loop.

En anden ting der ikke helt fungerer, er f.eks. når man skal følge med i historien, samtidig med at man skal styre en hestevogn, OG får oplysninger om hvordan man kommer forbi den næste horde af rødjakker. Beklager Ubisoft, men jeg kan ikke læse undertekster OG instruktioner på samme tid.

Den sidste ting der til tider er i overkanten, er antallet af cutsekvenser. Der er mange, og igen og igen føles det som når læreren i børnehaveklassen havde en vigtig besked man skulle høre, inden man måtte gå på legepladsen. Man kan selvfølgelig springe dem over, men som tidligere nævnt, er det en god historie som man helst ikke vil misse.

Assassin's Creed III minder om de foregående spil, bare med mange flere ting. Der er en masse historiske detaljer, der er kommet en masse nye missioner, grafikken er blevet bedre og så er verdenen blevet meget større. Der er masser af dyrevildt man kan jage, og man har muligheden for at sejle rundt med sit skib (hvilket er rigtig sjovt). Alt i alt er Assassin's Creed III det bedste spil i serien, og et af de absolut bedste spil i år. Desværre er der en del fejl, og antallet af cutsekvenser hiver ofte tempoet ud af spillet. Til trods for det, holder Assassin's Creed III stadig næsen højt over vandet, og det kan klart anbefales som gave under juletræet.

Maskiner: PC, PS3, Xbox 360

Genre: Action

Karakter: 5 stjerner

Anmeldt af Mutanten.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.