Det tager faktisk kun 5 minutter at skifte mobilselskab, når du først ved, hvad du skal gå efter og over for eksempel 12 måneder kan der derfor være mange penge at spare.

Der findes mere end 500 forskellige mobilabonnementer og tillægspakker fordelt ud på 37 mobilselskaber. Det er mange selskaber og mobilpakker, men det kan godt betale sig at undersøge, om det er på tide at skifte mobilselskab. Faktisk bør man gå sit mobilforbrug igennem hvert halve år for at se, om man nu også har et mobilabonnement, der passer til ens forbrug.

Er dit mobilforbrug betydeligt under det, din mobilpakke indeholder, så betaler du for noget, du ikke bruger. Er dit mobilforbrug over det, der er inkluderet i din mobilpakke, så betaler du formentlig dyrt for det forbrug, der ikke er en del af pakken.

Overordnet set viser nyeste tal fra telestatistikkerne, at 88 procent af danskerne betaler for meget for deres mobilbrug. Er man en familie på 4-5 stykker, hvor alle har et mobilabonnement, kan der med andre ord være gode penge at spare om året.

Se også: Sådan finder du billig mobilabonnement.

Se her, hvad du bør tænke over, når du vil skifte mobilselskab:

•    Få styr på dækningen. Bare fordi sælgeren siger, at de skam dækker super godt lige der, hvor du bor, behøver det bestemt ikke være rigtigt. Spørg derfor dine naboer om deres erfaring med det selskab, de bruger.

•    Undersøg så de mobilabonnementer, selskabet tilbyder. Tjek dit mobilforbrug for de sidste 6 måneder og vælg så et abonnement med cirka 10 procent mere indhold – så vil du være dækket godt ind, også i perioder hvor du bruger lidt mere.

•    Når du har valgt selskab og mobilabonnement, så sørger det nye selskab for, at dit nuværende mobilabonnement og mobilnummer flyttes med over. Du skal faktisk intet gøre ud over at give det nye mobilselskab lov til at flytte dig over til dem.

•    Nu du er i gang med at flytte mobilselskab, så kunne det være en god idé at overveje, om du også skulle købe en ny mobil samtidig. Mobiloperatørerne giver ofte rigtig gode rabatter, når du køber mobil med abonnement hos dem, så ofte kan du få en ny og billig mobilabonnement sammen med en ny mobil.

Her kan du se oversigt over billige mobilabonnementer med indhold, der dækker 80-90 procent af den danske befolknings mobilforbrug.