Sony annoncerede i dag to nye Xperia-modeller Xperia SP og Xperia L.

Xperia SP har HD-skærm på 4,6 tommer med 1280 x 720 pixel med Sonys skærmteknologi Mobile BRAVIA Engine 2. Mobile BRAVIA Engine 2 skulle arbejde intelligent med skærmvisningen, da den analyserer det, der vises og automatisk tilpasser billedet til det. Det gør den til ”en af de mest intelligente smartphone-skærme”, skriver Sony.

Lige som Xperia Z har den også det, Sony kalder for One-touch-funktioner med NFC til at vise indhold på dit TV eller dele musik og billeder mellem enheder blot med et enkelt tryk.

Som det sig hør og bør for dagens topmodeller, så har den 4G til hurtig websurf og streaming af musik og film.

Kameraet er på 8 megapixel med HDR og teknikken Superior Auto, som skulle skabe flotte billeder – også om natten og med stærkt baglys.

Sony Xperia SP har Sonys batterioptimerende funktion, Battery Stamina Mode.

Xperia SP kommer naturligvis med mange af Sonys underholdningsmuligheder. WALKMAN, Album og Movies-applikationerne tilbyder online og offline indhold og flere måder at bruge og dele indholdet med andre.

WALKMAN-applikationen giver adgang til Music Unlimited med over 18 millioner sange, som man dog skal betale et fast beløb for hver måned.

Sony Xperia SP måler 130,6 x 67,1 x 10 millimeter og vejer 155 gram. Den har 8 GB hukommelse indbygget og plads til hukommelseskort op til 32 GB.

Den har ellers Bluetooth 4.0 og styresystemet er Android 4.1. Sony holder lidt igen på processorfronten med dual core processor på 1,7 Ghz.

Batteriet er på 2.370 mAh og skulle række til 19 timers samtale over 3G og 734 timers standby. Sony Xperia SP skulle ramme markedet i løbet af andet kvartal.

Sony oplyser til mobil.nu, at de forventer en pris omkring 3.000 kroner.

Læs mere om den anden nye fra Sony, Sony Xperia L.