Det kan godt være, at junior hygger sig, når han spiller på sin iPhone eller tablet i sengen, inden han skal sove. Men det går ud over hans søvn. Det viser et nyt studie fra University of California, skriver medpagetoday.com ifølge Videnskab.dk.

Studiet bygger på en helbreds-undersøgelse af over 2.000 elever fra 29 forskellige skoler i USA.

Gennemsnitsalderen for de undersøgte elever var 10,6 år, og resultaterne af undersøgelsen viser entydigt, at børn, der tager sin smartphone eller tablet med i seng, sover mindre end dem, der ikke gør - de sover 20,6 færre minutter pr. hverdag.

Læs også hos Videnskab.dk: Computer i sengen smadrer din næste dag på arbejdet

Forskerne fandt også ud af, at børn, som har TV i soveværelset - og som ikke tager deres smartphone eller tablet med i seng - sover 18 færre minutter pr. hverdag end børn, som hverken bliver forstyrret af TV, smartphone eller tablet. Smartphones og tablets er altså mere ødelæggende for børns søvn end TV.

Studiets leder, Jennifer Falbe, forklarer, at apparaterne har en indvirkning på det søvn-regulerende hormon melantonin.

»Disse apparater eksponerer brugerne for melantonin-forsinkende lys, og de giver adgang til videoer, spil og e-mails, som kan forsinke søvnen,« siger Jennifer Falbe, studiets leder fra University of California til medpagetoday.com.

Læs også på Videnskab.dk:

Hjerneforsker: Derfor er søvn så vigtig

Dyrker alle hanner sex med hvem som helst?

Hvordan træner man rigtigt?