Foto: Iris

Få en bedre Android med simple tips og tricks.

Vinterrengøring

Sværhedsgrad: Let

For at din mobil skal have det godt og fungere, som den skal, gælder det om, at du ikke fylder den helt op og kører den til maks hele tiden. For at undgå denne type problemer bør du holde lagringspladsen nogenlunde fri. Indarbejd derfor en vane med at rense mobilen for unødvendige filer af og til.

Fjern:

  • Gamle SMSer, som du aldrig kommer til at læse igen.
  • Billeder, du tog, men som blev dårlige, og som du alligevel ikke vil gemme.
  • Afinstaller de apps, du ikke bruger
  • Smid musik ud, som du ikke lytter til
  • Tøm din mailpapirkurv
  • Flyt apps fra den interne hukommelse til SD-kortet.

Det sidste gør du i indstillingsmenuen under Programmer eller Apps, klik på det pågældende program og vælg, at du vil flytte appen til SD-kortet. Du kan desuden se på app-listen, hvor meget plads hver applikation fylder i telefonens hukommelse, og på den måde tilpasse og vælge de største først.

Tjek om mobilen er operatørlåst

Sværhedsgrad: Middel

Er du usikker på, om din mobiltelefon er låst til en bestemt operatør? Der er en hjemmeside, hvis eneste formål er at give dig svaret på det spørgsmål, men du skal have mobilens IMEI-nummer, med andre ord det unikke nummer, netop din telefon har.

For at få det frem, taster du helt enkelt *#06# ind på telefonens tastatur. Skriv nummeret, der dukker op på skærmen, ned. Hvis du har en computer til rådighed, kan du surfe direkte ind på http://www.imei.info/ og taste det ind der. Har du ikke en computer, kan du skrive nummeret ned på en seddel og derefter skrive webadressen ind i mobilens webbrowser og til sidst nummeret fra sedlen på siden.

Når det er gjort, klikker du på Check og får derefter svaret på spørgsmålet frem.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.