Lyt til artiklen

’Pokémon GO’ tager i øjeblikket verden med storm. Det er et mobilt spil til Android-telefoner og iPhones, der bruger hele verden som spilleplade, alt efter hvor spilleren befinder sig. Og er du kommet sent i gang, er her 10 tips og tricks til at få dig i topform.

Idéen med spillet er, at du skal finde andre pokémonner i dit lokalområde ved fysisk at bevæge dig rundt i bybilledet, som du skal igennem en kort dyst imod. Du vil også støde på de såkaldte PokéStops, hvor du kan samle forskellige objekter, samt Gyms (styrkecentre), hvor du kan dyste mod andre spillere og træne dine pokémonner.

1. Pikachu som start karakter

Når du starter dit spil, skal du fange din første Pokémon. Her får du normalt valget mellem de tre forskellige Pokémons – Squirtle, Charmander eller Bulbasaur. Men du kan også gå væk fra dem – altså fysisk – indtil din telefon begynder at vibrere. Du vil blive bedt om at fange en af de tre Pokémons igen. Gå igen væk fra dem, og gentag processen fem gange. Så vil Pikachu dukke op, og du kan fange den som din start Pokémon.

2. Udrug æg uden at gå

Pokémon Go kræver, at du går rundt i den virkelige verden for at finde nye Pokémons samt forskellige andre ting. Eksempelvis at udruge æg, som bliver til nye Pokémons. Der findes tre forskellige typer æg, som kræver, at du bevæger dig henholdsvis 2, 5 og 10 kilometer. Men der findes en simpelt trick, hvis fødderne er ømme. Du kan nemlig lægge din smartphone på din tændte pladespiller – så vil rotationen nemlig få telefonen til at tro, at du bevæger dig.

3. Slå AR-visning fra

Har du svært ved at fange de mange Pokémons? Pokémon Go bruger det såkaldte Augmented Reality (AR), som betyder, at når du forsøger at fange en Pokémon, så bruger spillet dit kamera til at vise dig den baggrund, som du peger din smartphone imod. Men hvis du slår AR-visning fra, så bliver det nemmere at ramme Pokémon’en med din Poké Ball.  Hvis du vil beholde AR-visning, skal du holde en Pokémon centreret i billedet for at fange den.

4. Undvig i starten af en kamp

I Pokémon Go kan du også dyste mod andre Pokémons. Men når du skal dyste, kan du med fordel ’swipe’ til højre eller venstre i starten af en kamp. Så laver din Pokémon en undvigelsesmanøvre, som giver dig et ekstra angreb eller to, før din modstanden kan nå at slå igen.

5. Tiltræk Pokémons tæt på dig

Mens du vandrer rundt i området for at fange alle Pokémons, så er der også et trick til at tiltrække Pokémons. I det nederste højre hjørne af dit kort er der en silhuet af en Pokémon. Hvis du trykker her får du en liste over Pokémons i nærheden af dig. Tryk på den Pokémon, som du gerne vil fange, og chancerne for at finde lige præcis den Pokémon skulle være højere.

6. Få bonus experience point (XP)

Har du helt styr på, hvordan du fanger Pokémons, kan du forsøge at fange dem med en såkaldt Curve Ball. Så får du nemlig en ekstra bonus på 10 XP. En Curve Ball laves ved at du holder fingeren nede på din Poké Ball og drejer den rundt i en cirkel på skærmen, inden du kaster den i retning mod en Pokémon ved at slippe fingeren og håbe på, at den rammer inden for cirklen.

7. Find en tilfældig Pokémons startsted

Har du været ude i verden, og har du undret dig over, at græsset bevæger sig flere steder, når du ser på kortet i din Pokémon GO-app? Så er det ifølge flere medier et godt sted at finde en tilfældig Pokémon, som ikke er på din Pokémon-radar. Det bevægende græs indikerer, at en tilfældig Pokémon kan starte her. Men det bliver dog understreget, at der er en chance ikke er en garanti for at fange en Pokémon her.

8. Gå på jagt sammen med andre

Når en Pokémon dukker op i verden, så står det alle frit for at fange den. Derfor kan alle også fange de samme Pokémons, og det er derfor en god idé at gå på jagt efter Pokémons i fællesskab. I kan både dække et større område, men det er også sjovere at være ude med andre.

9. Overfør Pokémons for ’candy’

Har du samlet en hel masse af den samme type Pokémon? Så kan du overføre dem til Professor Willow og få 1 ’candy’ pr. overførsel. Husk dog på, at når du overfører Pokémons til professoren, så er de væk for altid.

10. Brug ’Lucky Eggs’ før du udvikler dine Pokémons

Et ’Lucky Egg’ giver dig dobbelt op på experience points (XP) i en halv time. De er svære at få fat i, men de kan også hjælpe dig med at stige voldsomt i XP. Et ’Lucky Egg’ kan du købe for rigtige penge i en butik, eller være heldig at få, når du enten går op i ’level’.

Kilde: PC Mag, The Mirror, IMore.