Mere end 800 millioner har på verdensplan downloadet Facebook Messenger. App’en bliver typisk brugt til at chatte, men det er langt fra det eneste, du kan bruge app’en med det blå logo til.

Vi har samlet 8 tricks, som du bør kende, hvis du vil have det maksimale ud af Facebook Messenger.

1) Facebook Messenger har sin egen hjemmeside
Det er svært ikke at blive distraheret, når man klikker ind på Facebook for at sende en besked. Pludselig skal man lige 'like' naboens feriebilleder, kommentere en statusopdatering og slette mors irriterende opslag på sin væg. På Messenger.com slipper du for alle overspringshandlingerne og hopper direkte ind i chatforummet.

2) Du behøver ikke Facebook for at bruge Messenger
Hvis naboens feriebilleder og dine venners statusopdateringer ikke siger dig noget, kan du nøjes med kun at installere Messenger. På den måde får du mulighed for at chatte med dine venner uden at have en Facebookprofil. Installer app’en, vælg ’Ikke på Facebook’ og chat løs.

3) Fastgør en gruppe
Gruppesamtaler er smarte, men hvis du chatter meget, kan de hurtigt blive væk mellem de andre samtaler. Hvis du klikker på ’grupper’, kan du fastgøre en gruppesamtale, så den altid ligger øverst i dine beskeder. På den måde kan du nemt og hurtigt få fat på en hel gruppe venner uden først at scrolle ned gennem et hav af andre samtaler.

LÆS OGSÅ: Nu fjerner Facebook like-knappen: Det skal du gøre i stedet for

20indnyfacebook.jpg

4) Slå underretninger fra
Bliver telefonen ved med at bippe og vibrere i lommen, mens du har travlt med at være til stede i den virkelige verden? Ved at trykke på navnet øverst i en samtale, kan du slå notifikationer fra for den pågældende samtale. Vælg enten at få fred i 15 minutter, 1 time, 8 timer, 24 timer – eller indtil du aktivt vælger at få notifikationer igen.

5) Del billeder øjeblikkeligt med ansigtsgenkendelsesfunktion
Hvis du tager et billede af en ven, kan du med Messengers Photo Magic sende det direkte til personen. Via en ansigtsgenkendelsesfunktion finder Messenger Photo Magic billeder i din kamerarulle og foreslår at sende dem til den af dine venner, som du har fanget med dit kamera.

6) Fortæl dine venner, hvor du er
Skal du fortælle en ven, at du er på vej, eller at du er fremme ved det sted, I har aftalt at mødes? Du behøver faktisk ikke at skrive et eneste ord for at give besked. I stedet kan du ved at trykke på ’Mere’ og derefter på ’Location’ fortælle dine venner, præcis hvor du er.

fb sletter venner

7) Tilføj GIFs til dine samtaler
Nogle gange siger et billede eller en video mere end tusind ord. Gør dine Messenger-samtaler lidt sjovere ved at tilføje en GIF. Tryk på ’Mere’ – så får du en liste over forskellige GIF-apps, hvor du kan finde illustrationer til dine beskeder.

8) Giv dine venner kælenavne og emojis
Ligesom ved sms’er kan du på Messenger selv få lov at vælge, hvad dine venner skal hedde. Hvis du trykker på en vens navn, kan du tilføje et kælenavn, vælge en farve til samtalen eller give personen en emoji. Men brug det med omtanke! Personen, som du omdøber eller giver en emoji, kan nemlig også se det.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.