Det endelige resultat blev desværre ikke, som mange håbede, den er sådan set habil nok, men skuffer alligevel.

Da Samsung annoncerede, at de ville lave en SIII i lille format, var der nok mange, der blev rigtig glade. For selvom S3 er en af de allerbedste Androids på markedet, er der faktisk folk, der ikke vil have en stor mobil med en gigantisk skærm.

Forhåndsfantasierne handlede mest om en 'rigtig' S3 i mindre format, hvor kun få funktioner var røget med i krympeprocessen.

Helt sådan blev det ikke – i stedet for en lillebror fik vi et adoptivbarn med en fysik, der ligner storebror. Heldigvis kommer lillemanden ikke fra et helt splittet hjem, som en mellemklassemobil set står den fint på egne ben.

Selvom S III Mini i højde og bredde er betydeligt mindre end 'S III Grande', så er den faktisk en smule tykkere, men at kalde den klodset ville være en fornærmelse.

Læs test: Samsung Galaxy Note 2 4G er en teknologisk drøm!

Det, der irriterer mig, hvilket irriterer mig på de fleste af Samsungs nyere mobiler, er den blanke, glatte og meget plastikagtige bagside. Ikke nok med at det efter min mening ikke er særlig attraktivt, det gør også telefonen glat at holde.

Det sammen med den hvide farve og form gør, at ”tabe sæben i badet-joken” aldrig føles så helt hen i vejret i denne sammenhæng.

De ydre mål, skærmens størrelse og opløsning samt de tilgængelige varianter af lagringshukommelse passer skræmmende godt overens med Samsung Galaxy S, der kom i 2010.

Det er næsten sådan, at man bliver bange for, at Samsung har fundet et glemt restlager og har forklædt ”den gamle svend” og banket lidt nye komponenter ind, men eftersom jeg ikke har belæg for det, kan I vel betragte det som konspirationsteori.

Inden vi går videre i testen, så lad os lige lave en hurtig sammenligning mellem Samsung Galaxy S III mini og Samsung Galaxy S III 4G:

Samsung Galaxy S III mini vs Samsung Galaxy S III
Vægt: 112 gram vs 136,6 gram
Styresystem: Android 4.1 vs. Android 4.1
Batteri: 1500 mAh vs 2.100 mAh
Indbygget hukommelse: 8/16 gigabyte vs 16/3/64 GB
Plads til hukommelseskort: Ja vs ja
Processor: 1Ghz dual core vs 1,4 Ghz quad core
RAM: 1GB vs 2 GB
3G-hastighed: 14,4 Mbit/s vs 100 Mbit/s
Bluetooth: Version 4.0 vs version 4.0
Skærm: Super AMOLED, 4 tommer, 800 x 480 pixel vs Super AMOLED 4,8 tommer, 1280 x 720 pixel
Skærmskarphed:
233 ppi vs 306 ppi
Videooptagelse: 720p uden kontinuerlig fokus vs 1080p med kontinuerlig fokus
Pris: Fra 2.300 kroner vs fra 4.500 kroner (uden 4G fra cirka 3.500 kroner)

Prisforskellen er naturligvis til at tage og føle på, specielt sammenlignet med Galaxy S III 4G-versionen, men forskel i brugeroplevelsen er bestemt også til at tage og føle på. Storbroderen er ganske enkelt en langt bedre mobil, og forventer man en lige så god mini-version, så bliver man slemt skuffet.

Her kan du læse hele testen af Samsung Galaxy S III mini.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.