Foto: KAREN BLEIER

Det er aldrig sjovt at skulle tage stilling til den dag, du ikke er her mere - heller ikke i forhold til din Facebookprofil, som jo stadig eksisterer, når du går bort. Men det kan være klogt at gøre alligevel - og heldigvis kan du selv bestemme, hvem der skal "arve" kontoen.

Det er sket flere gange; en person er død og de efterladte ville gerne “overtage” hans konto. Et eksempel var en far, der mistede sin søn – faderen havde ikke være på Facebook før, så han oprettede en profil og bad om venskab så han kunne se, hvad sønnen havde delt på Facebook. Desværre kunne Facebook ikke give ham lov til at få adgang – sønnen kunne jo ikke selv give lov, og Facebook vidste ikke, om han overhovedet var interesseret i kontakt med sin far.

Derfor har Facebook lavet en funktion, du kan bruge til at give en anden person rettighederne til at administrere dele af din profil – også efter din død. Blandt andet kan vedkommende acceptere venskaber, så en situation som den nævnte ikke kan opstå igen; administratoren kan i stedet tilføje faderen som ven af den afdøde.

Vind et lækkert headset fra B&O - deltag i iNPUTs konkurrence her

Hvis du vil sørge for, at en af dine venner kan overtage din profil og dermed sørge for, at din profil bliver holdt “i live” selv om du dør, så skal du gøre sådan:

Gå til dine indstillinger og vælg “sikkerhedsindstillinger”. Herunder finder menupunktet “Eftermælekontakt”.

Du kommer så frem til denne side:Du derefter vælge, hvilken ven, der skal overtage administrationen af din profil, og om han/hun skal have mulighed for at downloade billeder og videoer – hvilket naturligvis kan være vigtigt for dine pårørende.

Du kan også vælge, at profilen simpelthen skal slettes.

Vil du have flere nyheder som denne i din nyhedsstrøm på Facebook? Så giv iNPUT et like her

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.