Computere med Android er begyndt at dukke op rundt omkring.

Fælles for de fleste af dem er, at de er enormt små og forholdsvis billige. Rikomagic MK802 II følger fint den tendens, da den er omtrent dobbelt så stor som et almindeligt USB-stik og lander på en pris langt under 1000 kroner under tusinde kroner.

Computeren sættes ind i et ledigt HDMI-stik på dit tv og får strøm fra et almindeligt USB-kabel. Ud over strømstikket er der også et ekstra USB-stik og plads til micro-SD-kort på stikket. I æsken er der også en kort forlængerledning til HDMI, hvis du mangler plads bag dit tv.

At styre det hele er lidt op til dig og dine præferencer. Manualen tipper om styring med din almindelige fjernbetjening via CEC-standarden, noget, vi dog aldrig fik til at fungere.

At bruge mus og tastatur er dog ikke noget problem, selvom det lidt bliver noget pilleri at styre det hele på den måde. En lidt nemmere måde er at bruge en Android-telefon og styre computeren via den.

Vi spår: Sådan bliver 2013

Vi prøvede Droidmote, der med både sender- og modtager-app kostede cirka 15 kroner og gjorde brugen noget smidigere, selvom du får omtrent samme funktionalitet som med en almindelig kombination af mus og tastatur.

Simpel medieafspiller

Enheden kører Android 4.04, noget, der måske ikke direkte er blændende smukt på et stort tv. Men hvis du vil, kan du altid installere et andet cover eller en medieafspiller-app i stil med Plex for at gøre det hele lidt kønnere.

Ellers har du adgang til hele Google Play, så du kan downloade de apps, der passer til dit system og dine behov. Netop adgangen til en ”rigtig” app-butik er rigtig dejlig, da vi alt for tit har måttet udholde suspekte kinesiske butikker med et usselt udbud. Underligt nok får vi derimod ikke lov til at installere webbrowseren Chrome på maskinen, men det er en mindre detalje i sammenhængen.

Lidt mere surt er det, at Netflix ikke engang vil starte på maskinen, en tjeneste, der ellers havde passet fint til computeren. Begge dele kan løses med lidt hjælp fra Rikomagics forum, men det er ikke det letteste at få i gang.

Den medfølgende app til at afspille videofiler klarer sig godt, hvis man ser på, hvilke formater den kan afspille, men som med alt andet til denne enhed er det mere op til dig selv, hvilken afspiller du vil installere. Appen til videoafspilning er i øvrigt den eneste app sammen med en filhåndtering, der er installeret på forhånd.

En lille detalje, der dukker op lidt over det hele, er grafikken, der ikke lader til at ville fungere. Det dukker ikke op i nogen kritiske momenter, som vi har set hidtil.

Det viser sig i stedet netop i Play-loggen i Google Play, der dækkes af en lille sky af sorte pixel. På samme måde får musen en lille sort pixelsky omkring sig, når du afspiller video. Ikke noget alvorligt, men underligt.

Du kan læse hele testen af Rikomagic og se flere billeder her.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.