Apple har arbejdet meget med deres apps til både computere, iPhone og iPad. Nu bliver programmerne fra iWorks-serien (Pages, Keynote, Numbers) samt programmet iLife med iPhoto, iMovie og Garageband alle sammen gratis.

Apple har gradvist hen over årene sænket priserne for deres programmer til computer og iPad og iPhone, men har nu taget skridt fuldt ud og gør lige som Google.

Og dog. Det er nemlig ikke alle Mac- iPhone- og iPad-brugere, der får det gratis. Det er kun dem, der køber en ny Mac eller iOS-enhed. Samtidig gælder gratistilbuddet ikke alle apps. Til trods for, at Apple betoner fordelene ved, at et dokument, du laver i Pages på Mac’en, nu også bliver tilgængelige via iCloud på iOS,så kræver gratistilbuddet, at du både køber en ny Mac og en ny iOS-enhed.

Læs alt om iPad Air her

Du får altså ikke gratis iWorks-programmer til computeren, bare fordi du har købt en ny iPad.
Men i hvert fald: Køber du en ny iPhone 5s og starter telefonen op første gang, får du oplyst, hvilke af Apples apps, der er gratis og lader dig hente dem ned med ét klik. Det samme er tilfældet, hvis du køber en ny iPad eller ny Mac.

Læs alt om Mac Pro her